Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Online leesclub met Asha Karami

In een klein gezelschap keren we haar poëziedebuut 'Godface' binnenstebuiten
© Hellen van Meene

Deze leesclub zal via een online platform plaatsvinden, er zijn nog tickets beschikbaar. Wie een ticket kocht, informeren we verder via mail.

In een klein gezelschap keren we Godface binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze aan de auteur.

 

Asha Karami debuteerde met Godface als dichter, maar ze is ook jeugdarts, yogadocent, en ringarts bij vechtsportgala’s. Ze leerde in haar eerste zeven levensjaren vier talen; geen van alle beschouwt ze als haar moedertaal. Karami veranderde reeds drie keer van naam en ook haar geboortedatum is een complex verhaal. Deze gefragmenteerde identiteit wordt weerspiegeld in haar bundel, waarin verschillende personages het woord nemen. Bij het lezen van Godface kun je niet achteruit leunen als lezer, maar ga je op ontdekkingsreis. 

 

NRC vond de bundel alvast vier ballen waard. 'Karami stelt haar intrigerende gedichten samen uit de stemmen die zij opvangt. De ik-persoon is niet een centrale verteller, maar een filter. Je glijdt gemakkelijk van het een in het ander. Dit maakt deze gedichten nog rijker en veelzijdiger dan ze al door het stemmenspel zijn.'

 

 


Tickets: 25 euro. Inbegrepen: verzending boek. Na inschrijving ontvang je verdere informatie. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt.

Over Godface

Asha Karami leerde in haar eerste zeven levensjaren vier talen; geen van alle beschouwt ze als haar moedertaal. Ze veranderde reeds drie keer van naam en ook haar geboortedatum is een complex verhaal. Haar poëzie is verkennend, open, intuïtief, zoekend, onderzoekend. Zelfs zegt ze daarover in een interview:'Als je kijkt naar hoe het leven ingericht is, hoe mensen leven, zie je dat veel mensen bezig zijn met een zoektocht. Zo word je een zoekend wezen dat, omdat er zo veel verschillende zoektochten in je zitten, niet meer weet waar het naar op zoek is.'

Leesclub
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 14 mei 2020

Vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! donderdag 14 mei 2020 19:30 - 21:30