Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesclub met Bert Moerman

In een klein gezelschap keren we zijn roman 'Benny' binnenstebuiten
© Koen Broos

In een klein gezelschap keren we Benny binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze aan de auteur.

Bert Moerman groeide op in West-Vlaanderen, een plek waar hij naar eigen zeggen weinig meer kon doen  dan lezen en films kijken. In 2016 gaf hij zijn job op en trok hij naar New York om daar een roman te schrijven. Niet dat het iets uitmaakt leverde hem een Bronzen Uil Publieksprijs op. Amper een jaar na dat debuut waagt hij zich met Benny aan de opvolging, en de verwachtingen lagen hoog. Met Benny schreef  Moerman  een tragikomisch boek over de bijrol die we spelen in andermans leven. In een vlotte, alledaagse schrijfstijl vertelt hij het verhaal van Daniël, die na een ontmoeting met een oude bekende zijn wereld op zijn kop gezet ziet worden.

 

De Standaard***: 'Moerman lijkt een patent te hebben op hoofdpersonages die antipathieke kwallen zijn, maar die er toch in slagen te blijven boeien.' 


Organisatie: deBuren.

Tickets: 25 euro. Inbegrepen: verzending boek, hapje en drankje bij auteursontmoeting. Na inschrijving ontvang je verdere informatie. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt.

Over Benny

Daniël heeft het allemaal lekker voor elkaar. Een knappe vrouw, twee dochters en een handvol verdienstelijke figuranten. ’s Dinsdags gaat hij tennissen in zijn SUV. Op het hoogtepunt van zijn geluk loopt hij zijn oude klasgenoot Benny tegen het lijf, waarna er zich een soort vriendschap ontspint. Daniëls gevestigde orde begint echter barsten te vertonen. Zijn dochters worden groter, zijn vrouw ontgroeit zichzelf en Daniël kan de boel niet meer bijeenhouden. Wanneer hij een ultieme poging doet om de orde te herstellen, gaat het helemaal mis. De werkelijkheid is complex, terwijl iedereen maar één paar ogen heeft om mee te kijken. 

Leesclub
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 12 februari 2020

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! woensdag 12 februari 2020 19:30 - 21:30