Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

DIDI-LAB

Werf eens een ander aan!

Dit najaar steken we van wal met DIDI-LAB, een participatief onderzoek naar Diversiteit, Inclusie, Dekolonisering en Intersectionaliteit in de culturele sector. Samen met experten en ervaringsdeskundigen ontleden we ons referentiekader en alle bepalende pijlers van onze organisatie en gaan we op zoek naar constructieve alternatieven.

Werk jij in de culturele sector of zetel je in een bestuursraad ervan? Ben je betrokken bij de HR en/of aanwervingsprocedures of vind je dat gewoon heel erg boeiend? Dan ben je van harte welkom op deze inspiratiemiddag rond alternatieve aanwervingsstrategieën voor de culturele sector.

 

Recent onderzoek van RAB/BKO, VUB, UCL, ULB Innoviris en Perspective.Brussels toont aan dat de Brusselse culturele sector nog steeds homogeen is. Het is duidelijk dat cultuurhuizen moeite hebben om de realiteit van de grootstedelijke context te weerspiegelen, voornamelijk aan de top. Hoe komt het dat we hier al zo lang in vastzitten? Wat doen we mis? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook de culturele sector het DNA van de superdiverse stad in zich draagt?

 

In een eerste fase onderzoeken we alternatieve aanwervingsstrategieën. We nemen deze onder de loep, stellen ze in vraag en experimenteren met nieuwe methodieken waar een bredere groep zich in herkent en thuis voelt. We luisteren naar succesverhalen en voorstellen van onder andere Mourad El Moussati (oprichter Sollicitatiemarkt), Christelle Kaisala (Mentor2Work, Minderhedenforum), Hakim Benichou (oprichter Teamspeler) en Hanne De Valck (innovatie en tewerkstelling, Minderhedenforum) die de culturele sector een handje kunnen helpen in hun intersectioneel diversifiëringsproces. Ama Koranteng-kumi modereert de middag.


Tickets: Gratis.

Cultuurbeleid

Dit evenement vond plaats op donderdag 14 november 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Ik reserveer mijn gratis ticket! donderdag 14 november 2019 14:00 - 16:00