Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leegstandsproza: Wessel de Vries en Brigitte Doest

Zes schrijvers vangen de verhalen van de Almondestraat (Rotterdam)
(c) Melle Smets

In juli, augustus en september organiseren deBuren, Explore the North en Stad in de Maak een schrijversresidentie in de Almondestraat, een straat met 52 sociale woningen in Rotterdam die over ruim een jaar allemaal plaats moeten maken voor nieuwe appartementsgebouwen en andere projectontwikkelaarsideeën.

Zes schrijvers krijgen de opdracht om de verhalen van de straat te vangen en samen met de bewoners iets moois te maken dat achterblijft. De bewoners zelf dragen de literaire creaties voor tijdens verschillende presentatiemomenten in Rotterdam én Leeuwarden dit najaar.

 

Tijdens de residentieperiode tonen schrijvers en bewoners tijdens de wekelijkse Soepavonden in de Huiskamer van Pension Almonde al een tipje van de sluier. Deze week: schrijver Wessel de Vries en bewoner Brigitte Doest.


Erbij zijn is gratis, maar breng ons even op de hoogte van je komst door een plekje te reserveren. Zo hebben we zeker voldoende soep!

Wessel de Vries

Wessel de Vries schrijft toneelstukken en filmscenario's. In 2017 studeerde hij af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU in Utrecht. Hij werkt (onder andere) voor Tryater, Meeuw Jonge Theatermakers, Theater Sonnevanck, Kameroperahuis, Skoft&Skiep en Natte Haring. Hij liep tijdens zijn opleiding stage bij Orkater en De Toneelmakerij. 

Leegstandsproza is een samenwerking van Explore the North, Stad in de Maak en deBuren
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op dinsdag 24 september 2019

Pension Almonde, Almondestraat 191, Rotterdam

Dit event maakt deel uit van het thema:

Talentontwikkeling

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Gratis! dinsdag 24 september 2019 18:00 - 19:00