Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leegstandsproza: Younes van den Broeck & de bloemenoma

Zes schrijvers vangen de verhalen van de Almondestraat (Rotterdam)

In juli, augustus en september organiseren deBuren, Explore the North en Stad in de Maak een schrijversresidentie in de Almondestraat, een straat met 52 sociale woningen in Rotterdam die over ruim een jaar allemaal plaats moeten maken voor nieuwe appartementsgebouwen en andere projectontwikkelaarsideeën.

Zes schrijvers krijgen de opdracht om de verhalen van de straat te vangen en samen met de bewoners iets moois te maken dat achterblijft. De bewoners zelf dragen de literaire creaties voor tijdens verschillende presentatiemomenten in Rotterdam én Leeuwarden dit najaar.

 

Tijdens de residentieperiode tonen schrijvers en bewoners tijdens de wekelijkse Soepavonden in de Huiskamer van Pension Almonde al een tipje van de sluier. Deze week: schrijver Younes van den Broeck en de bloemenoma, die heel haar leven in de Almondestraat heeft gewoond.


Erbij zijn is gratis, maar breng ons even op de hoogte van je komst door een plekje te reserveren. Zo hebben we zeker voldoende soep! 

(c) Marianne Hommersom

Younes van den Broeck

Younes van den Broeck a.k.a. Spitler (1991) is beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn maatschappelijk engagement zet hij om in kunst, woord en beeld. In 2018 werd Younes door Vlaams-Nederlands huis deBuren geselecteerd voor de Parijsresidentie. In mei 2018 ontving hij de Koningin Mathildeprijs in samenwerking met Commusaic vzw voor het project 'Beats and bars'. Hiervoor gaf hij workshops in gevangenissen in New York en België

Leegstandsproza is een samenwerking van Explore the North, Stad in de Maak en deBuren
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op dinsdag 27 augustus 2019

Pension Almonde, Almondestraat 191, Rotterdam

Dit event maakt deel uit van het thema:

Talentontwikkeling

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Gratis! dinsdag 27 augustus 2019 18:00 - 19:00