Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leegstandsproza: Sabrine Ingabire & Marina Dos Santos

Zes schrijvers vangen de verhalen van de Almondestraat (Rotterdam)
(c) Melle Smets

In juli, augustus en september organiseren deBuren, Explore the North en Stad in de Maak een schrijversresidentie in de Almondestraat, een straat met 52 sociale woningen in Rotterdam die over ruim een jaar allemaal plaats moeten maken voor nieuwe appartementsgebouwen en andere projectontwikkelaarsideeën.

Zes schrijvers krijgen de opdracht om de verhalen van de straat te vangen en samen met de bewoners iets moois te maken dat achterblijft. De bewoners zelf dragen de literaire creaties voor tijdens verschillende presentatiemomenten in Rotterdam én Leeuwarden dit najaar.

 

Tijdens de residentieperiode tonen schrijvers en bewoners tijdens de wekelijkse Soepavonden in de Huiskamer van Pension Almonde al een tipje van de sluier. Deze week: schrijver Sabrine Ingabire en bewoner Marina Dos Santos.


Erbij zijn is gratis, maar breng ons even op de hoogte van je komst door een plekje te reserveren. Zo hebben we zeker voldoende soep! 

(c) Harmony Benegusenga

Sabrine Ingabire

Sabrine Ingabire is columnist, journalist, mensenrechtenactivist en public speaker. Ze studeerde rechten in Brussel en is jongerenadviseur bij de Vlaamse Jeugdraad. Sabrine is geboren in Rwanda en naar België gevlucht toen ze vier was. Ze groeide op tussen Brussel en Vlaanderen. Sabrine schrijft al heel haar leven: ze schreef een boek op haar veertiende en leverde in 2018 een bijdrage aan de bloemlezing Zwart (Atlas Contact). In 2017 nam ze deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. Haar artikels en columns verschenen onder meer in De MorgenMO*Charlie Magazine en De Correspondent. Op dit moment werkt Sabrine voor NRC in Nederland.

Leegstandsproza is een samenwerking van Explore the North, Stad in de Maak en deBuren
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op dinsdag 30 juli 2019

Pension Almonde, Almondestraat 191, Rotterdam

Dit event maakt deel uit van het thema:

Talentontwikkeling

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Gratis! dinsdag 30 juli 2019 18:00 - 19:00