Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leegstandsproza: Anke Verschueren & Ted Kok

Zes schrijvers vangen de verhalen van de Almondestraat (Rotterdam)
(c) Melle Smets

In juli, augustus en september organiseren deBuren, Explore the North en Stad in de Maak een schrijversresidentie in de Almondestraat, een straat met 52 sociale woningen in Rotterdam die over ruim een jaar allemaal plaats moeten maken voor nieuwe appartementsgebouwen en andere projectontwikkelaarsideeën.

Zes schrijvers krijgen de opdracht om de verhalen van de straat te vangen en samen met de bewoners iets moois te maken dat achterblijft. De bewoners zelf dragen de literaire creaties voor tijdens verschillende presentatiemomenten in Rotterdam én Leeuwarden dit najaar.

 

Tijdens de residentieperiode tonen schrijvers en bewoners tijdens de wekelijkse Soepavonden in de Huiskamer van Pension Almonde al een tipje van de sluier. Deze week: schrijver Anke Verschueren en bewoner Ted Kok.


Erbij zijn is gratis, maar breng ons even op de hoogte van je komst door een plekje te reserveren. Zo hebben we zeker voldoende soep! 

(c) Marianne Hommersom

Anke Verschueren

Anke Verschueren (1994) neemt haar grote liefde, de taal, overal mee naartoe. Van papier naar podium naar podcast. Ze heeft een masterdiploma Nederlands en studeert nu Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze werd derde in de txt-on-stagewedstrijd Naft voor Woord 2017 en ging op Das Mag Zomerkamp. In haar vrije tijd bewerkt ze Middelnederlandse literatuur tot luisterverhalen, doet ze stemmenwerk voor reclamespotjes en zingt ze. Tijdens de zomer van 2018 nam ze deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs.

Leegstandsproza is een samenwerking van Explore the North, Stad in de Maak en deBuren
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op dinsdag 16 juli 2019

Pension Almonde, Almondestraat 191, Rotterdam

Dit event maakt deel uit van het thema:

Talentontwikkeling

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Gratis! dinsdag 16 juli 2019 18:00 - 19:00