Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Manon Uphoff | Vallen is als vliegen

Leesclub deBuren Boekt
© Marco Okhuizen

deBuren gaat met een groepje lezers aan de slag met het meest recente werk van deze auteurs. We keren het boek binnenstebuiten, ontwaren de leidende thema’s en bespreken de motieven van de personages. De live ontmoeting met de schrijver van het boek is de spreekwoordelijke kers op de taart.

Vallen is als vliegen begint wanneer de zestien jaar oudere zus van de ik-verteller uitgehongerd en uitgedroogd van de trap valt en sterft. De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘schaduwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien. Als een aanklager en chroniqueur tekent Manon Uphoff dat verleden op in een in de werkelijkheid gewortelde roman.

 

'Zonder te weten waarin je verstrikt raakt, word je ook als lezer van de roman verleid door de precieuze zinnen en aantrekkelijke beschrijvingen.’ – NRC

 

Lees hier de volledige recensie in NRC: 'Uphoff zocht naar een eerlijke vorm voor een verhaal over misbruik – en slaagt er weergaloos in' en het interview in Trouw: 'Als vader zijn seksuele wil oplegt'


Tickets: 25 euro. Inbegrepen: verzending boek, hapje en drankje bij auteursontmoeting. Bij inschrijven ontvang je verdere informatie. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt.

Organisatie: deBuren.
deBuren Boekt
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 19 september 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! donderdag 19 september 2019 19:30 - 21:30