Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Waarom is taal soms zo irritant?

Broodje Kennis met taalkundige Vivien Waszink

In Kids, koffietjes & comfortzone bespreken en analyseren Vivien Waszink en Laura van Eerten allerlei taalirritaties van Vlamingen en Nederlanders.

‘Qualitytime met de kids op papadag en feedback over de schutting gooien.’ De grootste ergernissen blijken te gaan over onnodig Engels, verkleinwoorden, jongerentaal, jargon op de werkvloer en taalfouten. Hoe komt het dat we van die gekke woorden gebruiken, en waarom kan dat soms zo irritant zijn? Taalkundige Vivien Waszink (INT) legt het ons uit. 


Tickets: 8 euro basisprijs | 5 euro reductieprijs ( -26/65+/werkzoekenden).

Vivien Waszink

Vivien Waszink is taalkundige en studeerde ooit af op de betekenis van het woord leuk. Vivien werkt op het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) mee aan het Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW), doet onderzoek naar woordvorming en vertelt en schrijft graag over nieuwe woorden, hiphoptaal en jongerentaal. Vivien organiseerde vijf jaar lang de verkiezing Weg met dat woord!, schreef Woord! De taal van nederhop, Klerenwoorden en modetaal (2018) en is co-auteur van de boeken Waar komt pindakaas vandaan? (2013), Waar komt hagelslag vandaan? (2015) en Waar komt suikerspin vandaan? (2017). In 2018 verscheen Kids, koffietjes & comfortzone waarin zij samen met Laura van Eerten onderzoek doet naar de grootste taalergernissen van Vlamingen en Nederlanders.

Organisatie: deBuren in samenwerking met INT
Lunch bij deBuren
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op vrijdag 11 oktober 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

Lunch, cultuur en kennis!

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Reserveer! vrijdag 11 oktober 2019 12:30 - 13:30