Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Omega Minor XL: leesclub met Paul Verhaeghen

In 2019 is het vijftien jaar geleden dat Omega minor verscheen, het magnum opus van Paul Verhaeghen. Het boek ging bij verschijnen danig over de tongen, zowel in ons taalgebied als in het buitenland.

 

Op 23 mei ontvangen we Paul Verhaeghen in Antwerpen voor een unieke leesclub XL, voorafgaand aan de avond deBuren Boekt XL, die ook volledig in het teken staat van Omega minor. 

Time Magazine vergeleek Paul Verhaeghen met W.G. Sebald, Thomas Pynchon en Richard Powers. Die laatste vatte Omega minor dan weer samen als ‘de gehele twintigste eeuw in één roman’. The Independent beschreef het boek als ‘een ongewoon intellectuele, weidse en bevredigende ervaring’.

 

In 614 bladzijden en in een barokke, bijwijlen zelfs opgezwollen taal voert Paul Verhaeghen in Omega minor een parade vol kleurrijke personages op en zet hij verschillende verhaallijnen uit, die uiteindelijk samenkomen in een hoogst originele, alternatieve vertelling van de 20ste eeuw met de Tweede Wereldoorlog als uitgangspunt. 

 

Heb je al jaren prangende vragen voor Paul Verhaeghen over zijn boek? Of staat het al een hele poos op je leeslijst, maar komt het er maar niet van?

 

Mis deze unieke gelegenheid dan niet en kom mee praten over Omega minor


Tickets: 25 euro basisprijs (inclusief boek) | 5 euro reductieprijs (zonder boek) | 10 euro voor oud-Parijsresidenten en (gewezen) literaire critici van deReactor (inclusief boek). Lichte maaltijd inbegrepen.

Een organisatie van deBuren & deReactor
deBuren Boekt
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 23 mei 2019

Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen

Dit event maakt deel uit van het thema:

Toekomst in zicht

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket (inclusief boek)! donderdag 23 mei 2019 17:00 - 18:30