Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Nieuwe maatjes: Abdelkader Benali en Simone Atangana Bekono

Twee auteurs ontmoeten elkaar tijdens 'Leesbuffet'

Tijdens Leesbuffet, een hele namiddag vol leesbevorderingstechnieken, ontmoeten Abdelkader Benali en Simone Atangana Bekono elkaar en elkaars werk. Met een couscousbuffet uit Casa Benali sluit je de namiddag af. 

 

Tijdens Leesbuffet, een samenwerking van deBuren en Odisee, maak je langs verschillende kraampjes kennis met inspirerende leesbevorderingstechnieken van organisaties en uitgeverijen uit België én Nederland. Minister Sven Gatz opent de feestelijkheden, radiopresentator Wim Oosterlinck leest voor uit zijn favoriete boek en aan de kraampjes kun je je nieuwe literaire aanwinst ook laten signeren.

 

We sluiten de middag af met Nieuwe maatjes, waarbij een gevestigde schrijver en een jongere collega elkaar ontmoeten. Nadat Abdelkader Benali en Simone Atangana Bekono een fragment hebben voorgelezen uit hun eigen en elkaars werk, kiezen ze een thema waarover ze met elkaar in gesprek gaan. Willem Bongers-Dek modereert. En geen betere manier om deze literaire dag af te sluiten dan met een heerlijk couscousbuffet naar een recept uit Casa Benali.


Het Leesbuffet is gratis, het literaire uur inclusief het couscousbuffet kost 10 euro per persoon. 

Het volledige programma 

 

13:30     Ontvangst met koffie en hapjes
14:00     Welkomstwoord namens Odisee
14:05     Opening Leesbuffet door minister Sven Gatz
14:25     Leesbuffet
15:30     Wim Oosterlinck leest voor 
16:00     Vervolg leesbuffet
16:30     Koffiepauze en vertrek standhouders
17:00     Nieuwe maatjes: Abdelkader Benali en Simone Atangana Bekono
18:00     Couscousbuffet (uit Casa Benali)

Meer over de auteurs 

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali verbaasde het publiek al op 21-jarige leeftijd met zijn bekroonde debuutroman Bruiloft aan zee (2006). Benali is literaire duizendpoot en publiceerde opiniestukken, gedichten, verhalen en theaterstukken. Zijn onderwerpen gaan van voetbal over hardlopen tot de multiculturele samenleving. In 2003 kreeg hij de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte. In 2015 publiceerde hij samen met zijn vrouw het huis- tuin- en keukenkookboek Casa Benali, gekoppeld aan tv-serie Chez Benali. In 2019 verschijnt zijn nieuwe roman De weekendmiljonair.

© Marianne Hommersom

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono blies iedereen omver met haar bundel Hoe de eerste vonken zichtbaar waren (Wintertuin/Lebowski) waarvoor ze in 2018 bekroond werd met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Ze stond ook op de longlist van De Grote Poëzieprijs, publiceerde een verhaal in Zwart, nam deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs én maakt deel uit van het internationale talentontwikkelingstraject CELA. In 2019 is ze writer in residence bij de Vooruit, waar ze verder schrijft aan haar debuutroman.

Een samenwerking van deBuren en Odisee | CELA
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 22 mei 2019

Odisee campus Brussel , Warmoesberg 6, Brussel

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! woensdag 22 mei 2019 17:00 - 19:30