Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Ilja Leonard Pfeijffer in gesprek met Ruth Joos

Over Grand Hotel Europa en het kronkelige pad dat ertoe leidde
© Stephan Vanfleteren

Met zijn jongste roman Grand Hotel Europa neemt Ilja Leonard Pfeijffer plaats aan de grote tafel van de Nederlandse letteren. Het is een groots opgezet portret van een continent in verval, een theatraal relaas over een Europa van vergane glorie.

‘De liefde van mijn leven leeft in mijn verleden.’ Die ene zin geeft de essentie van Grand Hotel Europa weer. De liefde betreft zowel Europa als Clio, de muze van de verteller, een schrijver genaamd Ilja Leonard Pfeijffer

 

‘Wie doet het hem na in de huidige Nederlandse literatuur, met zo’n grote greep de tijdsgeest het vuur aan de schenen leggen en een lange neus maken tegen al die brave, petieterige romannetjes vol first world problems?’ – De Morgen


Dit programma is onderdeel van het Passa Porta Festival. Dagpas aan 15 euro (-26 aan 13 euro), weekendpas aan 25 euro (-26 aan 23 euro).

Meer over Ilja Leonard Pfeijffer

‘Gebrek aan zelfvertrouwen is een karakterfout die ik niet bezit’, liet Ilja Leonard Pfeijffer zich eens ontvallen. De Nederlander bezit ambitie, talent, lef en arrogantie in gelijke mate. Anders sleep je geen tientallen nominaties en prijzen in de wacht, waaronder de Libris Literatuur Prijs en de VSB Poëzieprijs, en anders word je nu en dan ook niet uitgemaakt voor alles wat lelijk is.

 

Pfeijffer is een geëngageerd schrijver. Dat blijkt uit Grand Hotel Europa, maar evengoed uit zijn  bekroonde gedichtenbundels en gecontesteerde essaybundels, kritieken, theaterstukken en songteksten. De classicus, verbonden aan de Universiteit van Leiden, is gek volgens de enen, geniaal volgens de anderen. Oordeel vooral zelf!

Organisatie: deBuren, Passa Porta, Arbeiderspers en L&M Books
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zondag 31 maart 2019

La Belonne, Vlaamsesteenweg 40 , Brussel

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket voor het festival! zondag 31 maart 2019 15:00 - 16:00