Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Een avond met Ellen Gallagher

In gesprek met Dalilla Hermans en Melat Nigussie
© Alexandra Bertels

Naar aanleiding van de tentoonstelling Liquid Intelligence vroegen deBuren en WIELS aan Dalilla Hermans en Melat Nigussie om zich op persoonlijke wijze te verhouden tot het werk van Ellen Gallagher. Zij dragen hun inzichten voor en gaan daarna in gesprek met Gallagher, onder de kundige leiding van Aimée-Fidèle Mukunde.

 

Van 2 februari t/m 28 april 2019 loopt in WIELS de ambitieuze tentoonstelling Liquid Intelligence met werk van Ellen Gallagher. Het betreft een stevige kennismaking met haar werk en daarmee een uitgebreide introductie in haar denken rond kunst en dekolonialiteit, creolisatie, belichaming en Black Atlantic. Naast haar werk, wordt er ook werk van haar partner Edgar Cleijne getoond.

 

Gallagher woont deels in Nederland en behoort in de VS tot de meest prominente kunstenaars in de debatten rond kleur, ras en gender. Zo vuurt ze ook West-Europese artistieke en maatschappelijke debatten aan en stelt ze op scherp. Ze werkt vaak vanuit haar grondige kennis van Afro-Amerikaanse, Caraïbische en Afrikaanse literatuur.

 

Het is vanuit die literaire invalshoek dat we Dalilla Hermans en Melat Nigussie vroegen om zich vanuit hun eigen literair-maatschappelijke context te verhouden tot haar werk. Na hun voordrachten, spreken ze op het podium met Ellen Gallagher. De veelzijdige Aimée-Fidèle Mukunde leidt het gesprek in goede banen.


Deze activiteit is gratis. Reserveren kan via het inschrijvingsformulier. 

Die dag kan je de tentoonstelling bezoeken tot 21:00. Tickets voor Liquid Intelligence via WIELS. 

Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 20 maart 2019

WIELS, Van Volxemlaan 354, Brussel

Vertel het verder:
Ik reserveer mijn gratis ticket! woensdag 20 maart 2019 20:00 - 22:00