Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

We are F(r)amily!

Charlie Talk met Beate Volker, Thomas Smolders, Wim Slabbinck, Anke Truyens, Selma Franssen en MONOMONO

Vriendschap, daarrond draait het nieuwe bookzine van Charlie Magazine én deze avond. 

Selma Franssen, journalist en auteur van Vriendschap in tijden van eenzaamheid, praat met hoogleraar sociologie Beate Volker (UvA) over de patronen bij vriendschappen op het werk en bij mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Daarna praat techjournalist Thomas Smolders over vriendschap op het internet. Maken sociale media ons écht asociaal? Tot slot signaleert Wim Slabbinck hoe steeds meer singles eerder op zoek zijn naar intiem contact dan naar seks. Hij vertelt over huidhonger en tijdens het gesprek schuift Anke Truyens aan om hierover te getuigen.

 

Electroduo MONOMONO zorgt voor de muzikale beats.

 


Tickets: gratis, reserveren aanbevolen

© Henk Thomas

Beate Volker

Beate Volker is hoogleraar sociologie aan de faculteit Sociale en Gedragswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Het grootste deel van Volkers onderzoek richt zich op twee belangrijke sociale omgevingen: de werkomgeving en de buurt waar mensen wonen. Daarbinnen onderzoekt zij patronen van vriendschappen. Ze studeerde psychologie aan de universiteit van Heidelberg in Duitsland en promoveerde in 1995 op de structuur en de verandering van sociale netwerken in de voormalige DDR als gevolg van de politieke omwenteling. Volker onderzoekt de opbrengst van sociaal kapitaal, zoals banen, huizen en zelfs gezondheid, maar ook de gevolgen van het falen in het creëren van sociaal kapitaal, resulterend in bijvoorbeeld isolatie, negatieve relaties of criminaliteit.

© Annelies Vanhove

Wim Slabbinck

Seksuoloog Wim Slabbinck ontmoet in zijn praktijk mensen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut Waarom mannen geen seksboeken kopen. Wim strijdt voor seksuele emancipatie, het recht op seks en betere seksuele en relationele educatie, voor ons allemaal. Hij schrijft regelmatig voor CharlieDe Morgen en De Standaard en hij steekt ook regelmatig zijn licht op bij De Madammen op Radio 2. Daarnaast is hij één van de experts in de Vlaamse versie van het tv-programma Blind Getrouwd. Voor de love-special vertelt Wim hoe verliefdheid werkt.

© Sarah Van Looy

Thomas Smolders

Toen Thomas Smolders tijdens zijn studie communicatiewetenschappen geen voldoening uit de leerstof haalde, trok hij op pad om zijn grote helden te interviewen en van hen te leren. Hij is gepassioneerd door technologie, campagnes en journalistiek en schrijft hierover als techjournalist voor De Tijd, De Correspondent en Charlie Magazine. In 2017 verscheen zijn debuut Achter onze schermen, over de impact van technologie op onze samenleving.

© Sarah Van Looy

Selma Franssen

Selma Franssen is freelance journalist. Haar werk verscheen onder meer bij Charlie Magazine, OneWorld, De Morgen, De Standaard, The New Statesman, VPRO en Vice. Ze volgde het postgraduaat Internationale Onderzoeksjournalistiek, ontving een beurs van het Fonds Pascal Decroos voor haar werk en presenteert de journalistieke lezingenreeks Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. In 2018 nam ze deel aan de schrijfresidentie in Parijs. Onlangs verscheen haar boek Vriendschap in tijden van eenzaamheid bij uitgeverij Houtekiet.

Organisatie: deBuren en Charlie Magazine.
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op woensdag 29 mei 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Reserveer hier je ticket woensdag 29 mei 2019 19:30 - 21:00