Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Wie wint Het Rode Oor 2019?

Finale erotische schrijfwedstrijd met Mia Timiaan, Maud Vanhauwaert, Daan Borrel, Lara Taveirne, Badmeester & Margarita en MONOMONO

Op 30 april kennen we de winnaar van de erotische schrijfwedstrijd Het Rode Oor! Het publiek bepaalt tijdens de feestelijke finale die gelijktijdig in Antwerpen en Amsterdam plaatsvindt wie het beste erotische kortverhaal heeft geschreven. 

Verzamel je vrienden en kom luisteren naar de soms zoetgevooisde, dan weer rauwe en bronstige stemmen van tweekoppig collectief Badmeester & Margarita (Laura Van Rossum en Ewout Lehoucq), die op geheel eigen wijze de acht geselecteerde verhalen zullen voordragen. 

 

Maud Vanhauwaert is gastvrouw van dienst. Muzikaal electroduo MONOMONO zorgt voor de (heart)beats. Jurylid, auteur en journalist Daan Borrel (Soms is liefde dit) vertelt aan het begin van de avond over het spanningsveld tussen verlangen en seks en het schrijven van een goed erotisch kortverhaal. Auteur en jurylid Lara Taveirne staat in voor de uitreiking van Het Rode Oor 2019.

 

De jury bestaat dit jaar uit Katja Schuurman (acteur, presentator en auteur), Mia Timiaan (auteur en winnaar van het Rode Oor 2017), Daan Borrel (auteur en journalist), Anne Moraal (auteur en eindredacteur VPRO Nooit meer slapen), Melisa Can (Broadly) en Lara Taveirne (auteur en regisseur). 

 

Organisatie: deBuren, Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde i.s.m. Zuiderpershuis, Nooit meer slapen (VPRO), Charlie Magazine en Mijn Geheim. Het Rode Oor is onderdeel van het project Yes, please!, een initiatief van Stichting Nieuwe Helden i.s.m. deBuren, De Nieuwe Liefde, Verkadefabriek, Compagnietheater, Marres Maastricht en HKU.

 

 

 


Tickets: 5 euro basisprijs | 3 euro reductieprijs.

Pom Amsterdam © Eric van den Elsen

Katja Schuurman

Katja Schuurman is presentatrice, actrice en oprichter van Return to Sender. Jarenlang verbonden aan BNN en later als vast gezicht bij de KRO-NCRV waar ze programma’s als BodyscanMemories en Echt niet Ok presenteerde. Ook speelde zij in series als Nieuwe Buren en Vlucht HS13. In 2017 vertaalde haar liefde voor het geschreven woord zich in de bloemlezing Verboden Vruchten (Uitgeverij Prometheus) en in 2018 verscheen haar eerste reisboek Katja Was Hier (Uitgeverij momedia). In 2018 stapte ze over naar RTL, waar ze dit jaar in verschillende programma’s te zien zal zijn. In 2019 lanceerde ze haar eigen kledingcollectie POM by Katja.

© Gijsbert Smid

Lara Taveirne (jurylid)

Auteur en regisseur Lara Taveirne woont samen met haar man en twee kinderen in een scheefgezakt sluiswachtershuis. Voor haar debuutroman De kinderen van Calais (2014) won zij de debuutprijs. Het boek werd herwerkt voor theater en wordt momenteel verfilmd. Twee jaar na haar eersteling verscheen Hotel zonder Sterren en in 2018 Kerkhofblommenstraat, een roman over de verhalen die we niet vertellen. Lara schrijft bovendien voor Charlie Magazine.

© Paul van Bueren

Mia Timiaan (jurylid)

Mia Timiaan is schrijver van essays en korte verhalen. En writer in residence voor De Grote Kerk in Veere, een nieuw Zeeuws cultuurpodium. Timiaan was drie jaar lang culinair recensent, schreef theaterstukken voor jongeren en publiceerde proza en poëzie in onder meer NRC, Krakatau en Ballustrada. Haar korte verhaal Hey Joe werd uitgekozen voor de jubileumeditie van Nederland Leest. Mia Timiaan won in 2017 Het Rode Oor en schrijft sindsdien erotica in opdracht, onder een geheim pseudoniem. 

© Maeve Stam

Daan Borrel (jurylid)

Daan Borrel studeerde Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is freelance journalist en schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, nrc.next, Het Parool, ELLE Magazine, De Groene Amsterdammer en andere online magazines. Voor De Correspondent onderzocht Daan een jaar lang hoe we opener over seksualiteit kunnen praten. In het voorjaar van 2018 verscheen bij De Bezige Bij haar persoonlijke essay over verlangen onder de titel Soms is liefde dit, dat een intieme blik geeft in het hoofd én de onderbuik van een mens die in alle nuance probeert haar eigen seksualiteit te begrijpen.

© Jan Willem Kaldenbach

Anne Moraal (jurylid)

Anne Moraal is auteur en eindredacteur van het radioprogramma Nooit meer slapen (VPRO). Ze studeerde wetenschapsfilosofie, deed de Creative Writing Summer School aan de New York University en werkte een aantal jaren in het boekenvak. Haar debuut Honden huilen niet verschijnt in april bij Lebowski.

Melisa Can (jurylid)

Melisa is junior editor bij Broadly, het online platform voor ervaringen van vrouwen en LHBT+ers door VICE. Ze houdt zich met name bezig met onderwerpen rondom identiteit, cultuur, het vrouwelijk lichaam en seksueel geweld. 

Organisatie: deBuren, Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde i.s.m. Zuiderpershuis, Nooit meer slapen (VPRO), Charlie Magazine en Mijn Geheim | CELA
Het Rode Oor
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op dinsdag 30 april 2019

Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen

Vertel het verder:
Koop hier je ticket dinsdag 30 april 2019 20:00 - 22:00