Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Vers van het Mes

Met Tania Verhelst, Dewi de Nijs Bik en Luuk Wojcik

Tijdens de zomer van 2018 lanceerden deBuren en Perdu een oproep voor niet gedebuteerde dichters. Uit de inzendingen selecteerden we zes dichters met wie je gespreid over zes podiummomenten kan kennismaken in Amsterdam, Antwerpen en Brussel.

De geselecteerde dichters schrijven voor de gelegenheid een ‘kleine poëtica’ waarin ze zich uitspreken over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien. In een eigenzinnig poëzieprogramma delen ze deze poëtica met het publiek en dragen ze ook voor uit eigen werk.

 

In het najaar van 2018 brachten Willemijn van den Geest, Mattijs Deraedt en Bob Vanden Broeck al hun werk, komend voorjaar is het de beurt aan Tania Verhelst, Dewi de Nijs Bik en Luuk Wojcik.


Tickets: 5 euro, inclusief drankje.

© Ellen De Meulemeester

Tania Verhelst

Tania Verhelst pendelt tussen woord en beeld. Zij volgde Schilderkunst en Vrije Grafiek na een opleiding psychologie en vermoedt nog steeds een onderlinge samenhang die zich de éne keer makkelijker laat verwoorden dan de andere keer. Sinds 2018 is zij stadsdichter van Brugge. Zij woont in een huis met een man, twee katten en een dozijn verdwaalde meubels.

© Marianne Hommersom

Dewi de Nijs Bik

Dewi de Nijs Bik (1990) schrijft poëzie en verzorgt sinds 2012 diepte-interviews voor hét Indisch maandblad Moesson. In 2018 werd ze geselecteerd voor de Parijsresidentie van deBuren. Werk dat hieruit voortkwam werd gepubliceerd in Kluger Hans en op de website van Ons Erfdeel, en was te horen als podcast tijdens Nooit meer slapen van de VPRO en tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum.

Luuk Wojcik

Luuk Wojcik (1993, Roermond) publiceerde in Meander, Absint en De Optimist. Iemand zei ooit tegen hem: ‘Ik ben blij dat er mensen zijn zoals jij.’ Iemand anders zei tegen hem: ‘Het enige dat erger is dan verrotte jongens zijn jongens die erover liegen.’ De meningen zijn dus verdeeld over Luuk. Hij verdient zijn geld momenteel als keuken-assistent en werkt aan een coming of age-voorstelling met muzikant Pieke.

Organisatie: deBuren en Perdu, in samenwerking met De Nwe Tijd.
Vers van het Mes
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 25 april 2019

De Nwe Tijd, Sint-Paulusstraat 23, Antwerpen

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! donderdag 25 april 2019 20:00 - 22:00