Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Elk verhaal telt | Literaire afterparty

Met LaTasha N. Nevada Diggs, Dalilla Hermans en Dean Bowen
LaTasha N. Nevada Diggs © Willy Somma / Dalilla Hermans © Tim De Backer / Dean Bowen © Rianne Zijderveld

Geen conferentie zonder afterparty. In het kader van Elk verhaal telt, het internationale congres voor een inclusieve boekensector, opent deBuren - na een dag vol inspirerende keynotes en workshops - de deuren voor de literaire kers op de taart.

Er zijn redenen te over om te vermoeden dat een gesprek tussen LaTasha N. Nevada Diggs, Dalilla Hermans en Dean Bowen – alle drie schrijver, activist én rolmodel – zal resulteren in een coup de foudre, en daar zullen wij getuige van zijn. Tussendoor trakteren ze het publiek op poëtische hors-d'oeuvres.

 

Geen afterparty zonder wijn, dus aansluitend heffen we het glas op elk verhaal dat telt.


Tickets: €5 basisprijs | €3 reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden). Toegang is gratis voor deelnemers van het dagprogramma 'Elk verhaal telt'. Meld je komst graag op voorhand via yannick.geens@vfl.be. Inclusief drankje nadien.

© Willy Somma

LaTasha N. Nevada Diggs

LaTasha N. Nevada Diggs (Verenigde Staten) is schrijver, stem- en geluidskunstenaar. Ze publiceerde bundel TwERK (Belladonna, 2013) waarin ze de grenzen van taal en stijlen op een hybride manier aftast. Haar interdisciplinaire werk was te zien in het Brooklyn Museum, het Museum of Modern Art en het Whitney Museum of American Art in New York, tijdens de QOW (Question Of Will) conferentie in Slowakije, op Poesiefestival Berlin en het internationale Poeziëfestival in Boekarest, in het Walker Art Center, op de 56e Biënnale van Venetië en in Beijing als Red Gate Artist in Residence. Als curator en artistiek directeur organiseerde ze evenementen in het BAM Café, Lincoln Center Out of Doors, The David Rubenstein Atrium, The Highline, Poets House and El Museo del Barrio. Diggs ontving verschillende prijzen en beurzen voor haar werk, waaronder de New York Foundation of the Arts, de Barbara Deming Memorial Grant, de National Endowment for the Arts, de Jerome Foundation Travel and Study Grant, de Japan-US Friendship Commission, Creative Capital en de Whiting Foundation Literary Award voor poëzie in 2016. Ze woont en werkt in Harlem, New York.

© Tim De Backer

Dalilla Hermans

Dalilla Hermans (1986) is geboren in Rwanda en geadopteerd. In 2014 schreef ze een tekst over haar ervaringen met racisme in Vlaanderen, en sindsdien verdiept ze zich in het thema. Dalilla heeft er een missie van gemaakt polarisatie te overstijgen en terug op zoek te gaan naar dialoog tussen mensen, ongeacht hun origine. Ze schreef een boek over haar levenspad dat in mei 2017 uitkwam bij Manteau: Brief aan Cooper en de wereld. In 2017 werd ze door Google uitgeroepen als de meest gegoogelde BV. 

© Rianne Zijderveld

Dean Bowen

Dean Bowen (1984) is dichter en performer. Hij publiceerde eerder op Samplekanon en Hard//Hoofd, in onder andere nY en Kunsttijdschrift Vlaanderen, en verwierf faam op vele binnenlandse en internationale podia om zijn buitengewoon bezielde voordracht. In 2015 won hij de Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie. Hij is programmacoördinator bij Stichting Perdu. In februari 2018 verscheen zijn debuutbundel Bokman.

 

Op vraag van deBuren en BOZAR schreef hij het gedicht Tot iemand mij overtrekt bij een tekening van Hugo Claus.

Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op maandag 17 september 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! maandag 17 september 2018 20:00 - 21:30