Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Mais oui, Paris! 2018 in Amsterdam

Van schrijfresidentie naar podium: de lichting van 2018
© Bart Grietens

In juli trok deBuren voor de zevende keer met aanstormend schrijftalent naar de Franse hoofdstad. De lichting van 2018 brengt het resultaat van hun ervaringen en inzichten op het podium van Perdu.

Achttien ambitieuze jonge makers uit Vlaanderen en Nederland? Check! Twee weken Parijs? Check! Gloednieuwe verhalen, gedichten, essays en audio? Dubbelcheck!

 

Laat je verrassen door deze nieuwe lichting van jonge woordkunstenaars! Onverwachte verhalen, muzikale intermezzo's en natuurlijk: du pain & du vin.


Tickets €10/€6 (-25/65+/werkzoekend). De ticketprijs is inclusief du vin, du pain et du Boursin

Schrijfresidentie in Parijs

 

Sinds 2012 gaat deBuren iedere zomer met een groep jonge, getalenteerde schrijvers naar Parijs. Ze verblijven twee weken in het prachtige huis van Stichting Biermans-Lapôtre om over de grenzen heen elkaars werk en ideeën te leren kennen, aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met gastsprekers uit het literaire veld.

 

De deelnemers schrijven ieder twee teksten, waarvan er één aan een opdracht gekoppeld is. De artikels, reportages, kortverhalen en gedichten verschenen al in De Groene Amsterdammer, De Morgen, NRC Handelsblad, DW B, Das Magazin, de Gids, rekto:verso, Tirade, op hard//hoofd en onserfdeel.be. Je leest ze uiteraard ook op www.deburen.eu.

 

Lees meer over de schrijfresidentie van deBuren

Parijs 2018

Deelnemers schrijfresidentie 2018


Anke Verschueren, Aya Sabi, Dewi de Nijs Bik, Gena Kagermanov, Imane Kostet, Joost Oomen, Kaya Erdinç, Linda van der Pol, Max Urai, Naomi Jacobs, Selma Franssen, Simone Atangana Bekono, Thijs Joores, Uschi Cop, Vicky Francken, Willem Pije, Yelena Schmitz en Younes van den Broeck.

 

Twee weken lang dompelden zij zich onder in de Franse hoofdstad, nu presenteren ze het resultaat van hun ervaringen op het podium in Brussel (deBuren, 13 oktober) en Amsterdam (Perdu, 16 december).

 

 

Organisatie: deBuren en Perdu
Schrijfresidentie Parijs
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zaterdag 15 december 2018

Stichting Perdu, Kloveniersburgwal 86 , Amsterdam

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket, inclusief du pain et du vin! zaterdag 15 december 2018 20:00 - 22:00