Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Mais oui, Paris! 2018 in Brussel

Van schrijfresidentie naar podium: de lichting van 2018
© Bart Grietens

deBuren zet zijn deuren open voor nieuw talent. Deze zomer nog in Parijs, waar 18 jonge makers op schrijfresidentie gingen. En deze herfst ook in Brussel, waar ons huis van de kelder tot de nok gevuld zal zijn met hun eigenzinnige creaties.

Van de kelder tot de nok: dat zijn vier verdiepingen waar je in elke kamer schrijvers en verhalen vindt. Dool door ons huis en dubbeldate met dichters, schuif aan tafel voor een verhaal, en laat je literair vervoeren in de lift. Kom te weten wat deBuren (en dit jonge schrijftalent) écht in huis heeft.  

 

Wat staat er zoal op het programma?

 

  • Dubbeldaten met dichters
  • Spreekbeurten over spreekangst en de mythe van de mensenvleessaucijs
  • Kort en vreemd proza over meeuwen en een maanreis
  • Een oorlog- en stilteruimte (peace out)
  • Dilemma’s in de zetel: boekverfilming of filmverboeking? Vrouwen op straat?
  • Een literaire lift: een gedicht voor vier verdiepingen
  • Het geluid van de stad in raptekst en audiodocumentaire
  • En natuurlijk Parijs! stad vol nostalgie, verborgen geschiedenissen en onverwachte ontmoetingen, van Montmartre tot darkroom

 

Met muziek door Enchanté. De band bestaat voor die avond uit Anke, Ymke en Femke Verschueren, Michiel Vandendriessche (piano) en Angel Pérez (trompet en percussie).

 

En natuurlijk inclusief du pain et du vin!

 

 

Schrijfresidentie in Parijs

Sinds 2012 gaat deBuren iedere zomer met een groep jonge, getalenteerde schrijvers naar Parijs. Ze verblijven twee weken in het prachtige huis van Stichting Biermans-Lapôtre om over de grenzen heen elkaars werk en ideeën te leren kennen, aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met gastsprekers uit het literaire veld.

 

De deelnemers schrijven ieder twee teksten, waarvan er één aan een opdracht gekoppeld is. De artikels, reportages, kortverhalen en gedichten verschenen al in De Groene Amsterdammer, De Morgen, NRC Handelsblad, DW B, Das Magazin, de Gids, rekto:verso, Tirade, op hard//hoofd en onserfdeel.be. Je leest ze uiteraard ook op www.deburen.eu.

Parijs 2018

De deelnemers aan de schrijfresidentie van 2018 zijn:
Anke Verschueren, Aya Sabi, Dewi de Nijs Bik, Gena Kagermanov, Imane Kostet, Joost Oomen, Kaya Erdinç, Linda van der Pol, Max Urai, Naomi Jacobs, Selma Franssen, Simone Atangana Bekono, Thijs Joores, Uschi Cop, Vicky Francken, Willem Pije, Yelena Schmitz en Younes van den Broeck.

 

Twee weken lang dompelden zij zich onder in de Franse hoofdstad, nu presenteren ze het resultaat van hun ervaringen op het podium in Brussel (deBuren, 13 oktober) en Amsterdam (Perdu, 16 december).

 

 


Het ticket is inclusief drankje. 

Organisatie: deBuren | CELA
Schrijfresidentie Parijs
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zaterdag 13 oktober 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop je ticket! zaterdag 13 oktober 2018 19:30 - 22:30