Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Zin in waanzin III

Genen op drift?

Heeft waanzin een driftmatige betekenis? Of zijn de genen op drift?

Tijdens de derde avond van de reeks zin in waanzin geeft het podium aan twee spraakmakende denkers die niet bang zijn stevig van mening te verschillen: Paul Moyaert, emeritus professor Hoger Instituut voor Wijsbegeerte Leuven en evenzeer thuis in de filosofie als in de psychoanalyse en Damiaan Denys, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam. Moderator: Alicja Gescinska (filosoof, schrijver en tv-maker).


Tickets: €5 basisprijs | €3 reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden) | Studenten gratis. Inclusief drankje nadien.

Over de reeks 
 

Voor dit najaar werkte deBuren samen met beGeesterd en Cinema Zuid de nieuwe reeks Zin in waanzin uit. Tijdens de twee debatavonden en de filmvertoning vormt het concept waanzin het centrale thema.

 

Meer over de reeks

 

 

 

Over de sprekers

Paul Moyaert is professor emeritaat aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte. Evenzeer thuis in de filosofie als in de psychoanalyse, bij Lacan, Deleuze en Freud. Moyaert interpreteerde onder meer de doodsdrift bij Freud, werkte rond de kracht van symbolen, maar niet in het minst vroeg hij zich af wat waanzin is. In zijn recent verschenen ‘Schizofrenie – een filosofisch essay over waanzin’, verkent hij op weergaloze wijze de waanzin vanuit zijn eigen kracht.

Prof. dr. Damiaan Denys is hoogleraar Psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en afdelingshoofd Psychiatrie aan het AMC. Denys studeerde filosofie en geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven en promoveerde cum laude op het proefschrift ‘On certainty. Studies in obsessive compulsive disorder’. Zijn wetenschappelijk werk is translationeel waarbij vraagstellingen uit de psychiatrische klinische praktijk worden onderzocht met fenomenologie.

Organisatie: deBuren en beGeesterd.
Zin in waanzin
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op donderdag 22 november 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Uitverkocht! donderdag 22 november 2018 19:30 - 21:30