Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Take a walk on the wild side with Charlie!

Met Simon(e) van Saarloos, Carmen De Vos, Lara Taveirne, Inke Gieghase, Floortje Dessing, Yasmina El Messaoudi en Miss Angel

In het nieuwe Bookzine van Charlie Magazine ligt de focus op het thema wild. Zes onstuimige mensen die niet in een normatief keurslijf (willen) passen, diepen het nummer verder uit met gesprekken, slam poëzie, hiphop en een feestje!

Charlie-redacteur Yasmina El Messaoudi praat met Simon(e) van Saarloos over anders denken en anders zijn, met fotograaf Carmen De Vos over sensuele polaroids en de schoonheid van schaamhaar en met Lara Taveirne over de donkere kant van haar schrijverschap. Floortje Dessing vertelt over haar passie voor reizen en Inke Gieghase presenteert haar strafste slamwerk. Miss Angel zorgt voor hiphop tussendoor. En als het feest dan al niet begonnen is, heffen we nogmaals het glas!


Dit evenement is gratis, maar reserveren wordt aanbevolen. 

© Marianne Hommersom

Simon(e) van Saarloos

Filosoof en auteur Simon(e) van Saarloos publiceert literaire kritieken, interviews, essays, opiniestukken en fictie in diverse media. In 2015 verscheen haar pamflet Het monogame drama, in 2016 gevolgd door haar debuutroman De vrouw die. In deze eerste Charlie Talk gaan we met haar in gesprek over niet in een normatief keurslijf (willen) passen. Over anders denken en anders zijn dan anders en over haar meest recente boek Enz. waarin ze het Wildersproces analyseert.

© Carmen De Vos

Carmen De Vos

Carmen De Vos is een trage fotograaf met een gedurfd fuck you-gehalte. Met haar geliefde Polaroidcamera kan ze ook moeilijk anders, zo’n machine is niet op snelheid berekend. In haar werk vermengt Carmen etiquette met erotiek. Dit voorjaar verscheen The Eyes of the Fox, een selectie van haar mooiste sensuele polaroids van het afgelopen decennium. Carmen vertelt over haar boek en geeft ons een inkijkje.

© Carmen De Vos

Lara Taveirne

Auteur en regisseur Lara Taveirne woont samen met haar man en twee kinderen in een scheefgezakt sluiswachtershuis. Voor haar debuutroman De kinderen van Calais (2014) won zij de debuutprijs. Het boek werd herwerkt voor theater en wordt momenteel verfilmd. Twee jaar na haar eersteling verscheen Hotel zonder Sterren. Het was wachten tot 2018 voor ze uitkwam met Kerkhofblommenstraat, een roman over de verhalen die we niet vertellen. We praten met Lara over de donkere kant van haar schrijverschap.

© Sarah Van Looy

Inke Gieghase

Inke Gieghase is schrijver, dromer, journalist, fotograaf en woordkunstenaar. Via de media wil ze diversiteit in al haar glorie zichtbaar maken. Ze schreef al voor De MorgenCharlie Magazine en ZiZo Magazine en is momenteel bezig aan een debuutroman. Inke is de finaliste van de provincie Limburg in het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam en neemt het eind september op tegen de andere finalisten. Bij ons op het podium presenteert ze haar beste slamwerk.

Miss Angel

Aanstormend hiphopartiest Miss Angel is grote fan van het old school hiphop-genre. Haar voorbeelden zijn Bahamadia, Lil Kim en Left Eye Lisa. Miss Angel groeide op in Antwerpen en als kind trad ze op met de dansgroep Akids op familiefeesten en schoolhappenings. Het schrijven van nummers en het rappen begon later. Begin maart stond haar eerste nummer Ghetto Supahstar op YouTube. Haar grote droom? Met haar muziek en dans de wereld rondreizen.

Floortje Dessing

Floortje Dessing is al meer dan twintig jaar producent en presentator van reistelevisieprogramma’s voor de Nederlandse televisie. Momenteel presenteert ze het programma Floortje naar het einde van de wereld (BNNVARA) waarmee ze in 2014 een Gouden Televizier-ring won. Naast haar werkzaamheden voor televisie is ze ook ambassadeur van Max Havelaar en heeft ze drie succesvolle reisboeken geschreven. Met de opbrengst daarvan startte ze een fair-tradekledingzaak Nukuhiva.

© Sarah Van Looy

Yasmina El Messaoudi

Yasmina El Messaoudi werkte jarenlang als freelance presentator, reporter en journalist voor onder meer Bruzz, Radio 1, Qmusic, Libelle, Flair en Charlie Magazine. Na een jaar barrista te zijn geweest in Den Haag keerde ze eind 2017 terug naar de oude liefde van het radiomaken. Sinds kort werkt ze bij Radio 2 Vlaams-Brabant/Brussel. Die job combineert ze met schrijven, presentatie- en moderatiewerk bij Charlie.

Organisatie: deBuren en Charlie Magazine.
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op woensdag 24 oktober 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Reserveer je gratis ticket! woensdag 24 oktober 2018 19:30 - 21:30