Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Transpoesie 2018

European Day of Languages and Linguistic Diversity brengt vijf internationale dichters en DAAN naar Brussel

Een jaar na het begin van #MeToo brengen EUNIC en BOZAR vijf jonge getalenteerde vrouwelijke dichters samen. De muzikant DAAN brengt poëzie van Sylvia Plath.

Tijdens de internationale dichtersavond Transpoesie lezen Simone Atangana Bekono (Nederland), Ann Cotten (Oostenrijk), María Eloy-García (Spanje), Christina Hagen (Denemarken) en Olga Pek(Tsjechië) voor uit eigen werk. Ze lezen in hun moedertaal terwijl de Nederlandse, Franse en Engelse vertaling verschijnt op groot scherm. 

 

Het tweede deel van de avond staat in het teken van Sylvia Plath, één van de meest iconische vrouwelijke dichters van de twintigste eeuw. Haar poëzie wordt gebracht door DAAN, begeleid door de Brusselse pianiste Gra┼╝yna Bienkowski. Bekijk hier een preview

 

Simone Atangana Bekono ging deze zomer met deBuren op schrijfresidentie naar Parijs, en sleepte met haar bundel Hoe de eerste vonken zichtbaar waren de Poëziedebuutprijs Aan Zee in de wacht. Ze is bovendien één van de zes Nederlandstalige auteurs binnen het internationale talentontwikkelingstraject CELA.

 

 


De dichters brengen teksten in hun moedertaal. Alles is te volgen in het Nederlands, Engels en Frans.

Tickets: €6 basisprijs | €4 reductieprijs (-26). Binnenkort via www.bozar.be

 

Meer over de dichtbundel

Simone Atangana Bekono studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met de bundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren. De bundel onderzoekt op beschouwende wijze het effect van sociale stempels rondom ras, gender en geslacht op de belevingswereld van individuen. Simone nodigt de lezer uit te reflecteren op haar inlevingsvermogen, en maakt de noodzaak je te verbinden persoonlijker en aanweziger dan ooit.

Organisatie: BOZAR LITERATURE, EUNIC en deBuren | CELA
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 26 september 2018

Bozar, Ravensteinstraat 23, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

deBuren in opstand

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Koop je ticket! woensdag 26 september 2018 20:00 - 21:30