Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren boekt | Hannah Roels

Neem deel aan onze leesclubs!
© Kristof Vadino

Dit najaar bijten auteurs Lieke Marsman, Hannah Roels en Murat Isik de spits af van de nieuwe literaire reeks: deBuren boekt. 

deBuren gaat met een groep van dertig lezers gedurende een kleine maand aan de slag met een boek. We keren het boek binnenstebuiten, ontwaren de leidende thema’s en bespreken de motieven van de personages.

 

Het voortraject verloopt volledig online in een besloten chatgroep. De live ontmoeting met de schrijver van het boek vormt als afsluiter de spreekwoordelijke kers op de taart. Kies voor één (of meerdere) leesgroepen dit najaar. Snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt!


Tickets: €25. Inbegrepen: boek + verzending, koffie, thee en koekjes bij de auteursontmoeting. Heb je het boek al? Dan is de ticketprijs €5.

Bij inschrijving ontvang je verdere informatie over het online voortraject.

Een boek op een stoel met een microfoon ervoor: dat is het uitgangspunt van ‘deBuren boekt’. Ik wil onderzoeken op welke manieren ik als programmator met literatuur aan de slag kan. Samen met dertig lezers ondervraag ik eerst het boek en dán de schrijver, die pas aansluit bij de grande finale van deze eigenzinnige leesclub.

 

- Ellen Van Tichelt, programmator

 

 

 

Meer over Hannah Roels 

Hannah Roels (Brugge, 1984) studeerde Romaanse talen en Literatuurwetenschap. Ze gaf een paar jaar Franse les aan migranten en volgde het schrijfatelier van Els Moors. Haar korte verhalen werden gepubliceerd in De Gids. In 2017 verscheen haar debuutroman Het Portret (Prometheus), een subtiele roman over intimiteit en identiteit, keken en bekeken worden. Ze werkt momenteel in de Brusselse boekhandel Passa Porta.

Van het begin zijn daar die ogen. Wanneer Alizane het schilderij van een vrouwengezicht voor haar deur vindt, komt er een barst in haar zorgvuldig opgebouwde zelfcontrole. De aanwezigheid van het portret in huis voert haar terug naar de magische zes maanden, toen ze als teruggetrokken studente in de hoofdstad Sam ontmoette, een bloedmooi tekenaarsmodel. Sam trekt als vanzelfsprekend haar huis en leven binnen en neemt in haar kielzog de schilder David mee. Wanneer Alizane zelf begint te poseren en uren achtereen in Davids atelier doorbrengt tussen de schilderijen, treedt er een steeds grotere Unheimlichkeit op.

 

Tickets en info over de andere leesclubs

 

 

Organisatie: deBuren.
deBuren Boekt
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 10 oktober 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop je ticket! woensdag 10 oktober 2018 19:30 - 21:30