Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Vers van het Mes

Eigenzinnig poëzieprogramma met Willemijn van den Geest, Bob vanden Broeck en Mattijs Deraedt
© Anja Groten

deBuren en Perdu presenteren drie Nederlandstalige dichters tijdens een nieuwe aflevering van Vers van het Mes.

Deze zomer lanceerden we samen met Perdu een oproep aan niet gedebuteerde dichters. De inzendingen waren talrijk en de kwaliteit hoog. We selecteerden maar liefst zes dichters (in plaats van vier)Willemijn van den Geest (NL), Bob vanden Broeck (VL) en Mattijs Deraedt (VL) bijten dit najaar de spits af. 

 

De geselecteerde dichters schrijven voor de gelegenheid een ‘kleine poëtica’ waarin ze zich uitspreken over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien. In een eigenzinnig poëzieprogramma delen ze deze poëtica met het publiek en dragen ze ook voor uit eigen werk. Willem Bongers-Dek treedt aan als hun gastheer.

 

In samenwerking met De Dagen (VL) en Culturele Apotheek (NL) nodigen we een groep lezers uit om tijdens de voormiddag alvast met de gedichten van de drie talenten aan de slag te gaan. Tijdens de literaire lunch gaan ze hierover in gesprek met de dichters. 


Tickets: €8 basisprijs | €6 reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden). Inclusief lunch!

Organisatie: deBuren, Perdu en De Nwe Tijd.
Marianne Hommersom

Bob Vanden Broeck

Bob Vanden Broeck schrijft poëzie. Bobs poëzie verscheen reeds in o.a. Het Liegend Konijn, DW B en De Internet Gids. In 2017 nam hij deel aan de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Daarnaast schrijft hij teksten over hedendaagse kunst en poëzie voor o.a. rekto:verso en De Reactor. Hij werkte al mee aan tentoonstellingscatalogi in binnen- en buitenland. Bob zit in een talentontwikkelingstraject van De Nieuwe Oost Wintertuin en hij is verbonden als Onafhankelijk Dichter aan de Antwerp Artist Run School.

 

Mattijs Deraedt

Mattijs Deraedt (Kortrijk, 1993) is poëzieredacteur bij Kluger Hans. Hij studeerde Audiovisuele Kunsten met afstudeerrichting Schrijven aan het RITCS. Eerder verschenen gedichten en kortverhalen van hem in tijdschriften als Deus Ex Machina, De Optimist, Gierik & NVT en Op Ruwe Planken. In 2017 werd hij derde in de finale van Write Now met een cyclus gedichten.

Willemijn van den Geest

Willemijn van den Geest studeerde Nederlands en Filosofie in Groningen en haalde haar master filosofie aan de UvA in de richting kritische theorie. Tijdens haar studiejaar aan de schrijversvakschool van Amsterdam bloeide de versleten liefde voor het schrijven van poëzie weer op. Ze leest graag gedichten van Herman de Coninck, K. Michel en Toon Tellegen en heeft een voorliefde voor taalfouten en woordgrappen. Willemijn is 29 jaar en woont in Amsterdam.

Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op vrijdag 30 november 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

Lunch, cultuur en kennis!

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Uitverkocht! vrijdag 30 november 2018 12:30 - 13:30