Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Wat is het Higgs-deeltje?

De zoektocht naar de bouwstenen van het heelal

Ivo van Vulpen is als deeltjesfysicus verbonden aan de universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek vindt plaats bij de deeltjesversneller van het beroemde CERN-laboratorium in Genève. In zijn veelgeprezen boek De melodie van de natuur (2018) neemt Van Vulpen ons mee in de zoektocht naar de kleinste bouwstenen van de natuur.

 

Volgens De Volkskrant is hij ‘een meesterlijk uitlegger, die zich voortdurend realiseert dat zijn verhaal handen en voeten moet houden om de gewone lezer erbij te houden.’ Hij doet zijn verhaal bij deBuren; je krijgt er een vegetarisch broodje en een drankje bij.


Tickets: €8 basisprijs | €6 reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden). Inclusief lunch!

Meer over De melodie van de natuur

In De melodie van de natuur neemt Ivo van Vulpen ons mee in de zoektocht naar de kleinste bouwstenen van de natuur. Enkele jaren geleden stond de wetenschappelijke wereld op zijn kop: de ontdekking van het Higgs-deeltje was een doorbraak die, net als de relativiteitstheorie van Albert Einstein, onze kijk op het heelal fundamenteel veranderde. Maar wat was er nu eigenlijk precies ontdekt? Wat zijn we wijzer geworden? In dit boek leren we niet alleen welke geheimen we al aan de natuur hebben ontfutseld en hoe we die hebben ingezet in onze maatschappij, maar maken ook kennis met de vragen waar de wetenschap nog geen antwoord op heeft gevonden. 

Organisatie: deBuren
Lunch bij deBuren
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op vrijdag 23 november 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

Lunch, cultuur en kennis!

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Koop je ticket! vrijdag 23 november 2018 12:30 - 13:30