Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren boekt | Lieke Marsman

Neem deel aan onze leesclubs!
© Jelmer de Haas

Dit najaar bijten auteurs Lieke Marsman, Hannah Roels en Murat Isik de spits af van de nieuwe literaire reeks: deBuren boekt. 

deBuren gaat met een groep van dertig lezers gedurende een kleine maand aan de slag met een boek. We keren het boek binnenstebuiten, ontwaren de leidende thema’s en bespreken de motieven van de personages.

 

Het voortraject verloopt volledig online in een besloten chatgroep. De live ontmoeting met de schrijver van het boek vormt als afsluiter de spreekwoordelijke kers op de taart. Kies voor één (of meerdere) leesgroepen dit najaar. Snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt! 


Tickets: €25. Inbegrepen: boek + verzending, koffie, thee en koekjes bij de auteursontmoeting. Heb je het boek al? Dan is de ticketprijs €5.

Bij inschrijving ontvang je verdere informatie over het online voortraject.

Een boek op een stoel met een microfoon ervoor: dat is het uitgangspunt van ‘deBuren boekt’. Ik wil onderzoeken op welke manieren ik als programmator met literatuur aan de slag kan. Samen met dertig lezers ondervraag ik eerst het boek en dán de schrijver, die pas aansluit bij de grande finale van deze eigenzinnige leesclub.

 

- Ellen Van Tichelt, programmator

 

 

 

Meer over Lieke Marsman

© Jelmer de Haas

Lieke Marsman is dichter en filosoof. Met haar debuutbundel Wat ik mijzelf graag voorhoud (Van Oorschot, 2010) won ze de Lucy B en C.W van der Hoogtprijs, de Liegend Konijn Debuutprijs 2011 en de Buddingh'-prijs 2011.  In 2014 verscheen haar tweede bundel, De eerste letter (Van Oorschot). In 2017 verschenen bij Atlas Contact de roman Het tegenovergestelde van een mens en Man met hoed (verzamelde gedichten en een selectie vertalingen). 

Waar het op neerkomt is dat de mensheid als geheel ook eenzaam is. We kunnen er niet tegen dat er niemand iets terugzegt, dat we nog altijd geen dieren hebben horen praten – ja, misschien zo nu en dan in de vorm van het schrille gegil dat onze slachthuizen vult, maar niet met woorden, niet met een oplossing voor de dingen waar we al tijden mee zitten. Zelfs de hemel is leeg. En dus zetten we ons af door al die zwijgende natuur om ons heen te vernietigen, als een wanhopige geliefde die maar niet wordt terug ge-sms't en het in het café op een zuipen zet.

 

Tickets en info over de andere leesclubs

 

 

Organisatie: deBuren.
deBuren Boekt
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zaterdag 22 september 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop je ticket! zaterdag 22 september 2018 14:00 - 16:00