Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Zin in waanzin I

Vertoning documentaire Ingewikkeld & nagesprek
© Poolhert

In kader van de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid organiseren deBuren, beGeesterd en Cinema Zuid een screening van Ingewikkeld, een Nederlandse documentaire van Marie de Hert en Ellen Pollard. De screening luidt tevens de opening in van de nieuwe reeks zin in waanzin

De documentaire vertelt het levensverhaal van Sven, een man die al jarenlang worstelt met een bipolaire stoornis, maar die zijn waanideeën een plaats heeft kunnen geven in zijn creativiteit en verbeeldingskracht.

 

Inleiding door Kinge Berends. Na de film interviewt Oskar De Wachter het hoofdpersonage Sven en de regisseurs Marie De Hert en Ellen Pollard.

Over de reeks 
 

Voor dit najaar werkte deBuren samen met beGeesterd en Cinema Zuid de nieuwe reeks Zin in waanzin uit. Tijdens de twee debatavonden en de filmvertoning vormt het concept waanzin het centrale thema.

 

Meer over de reeks

 

 

De makers over Ingewikkeld

 

 

© Poolhert

Een psychose verdwijnt niet zomaar, maar door middel van kunstzinnige expressie heeft Sven de nodige uitlaatklep gevonden om niet onder de mentale druk te bezwijken. We willen dan ook een film maken die Svens kracht en creativiteit eer aan doet. Immers, in Svens verhaal schuilt een belangrijke boodschap. Geestesziekte is nog al te vaak een taboe in de westerse maatschappij en mensen die lijden onder een psychische stoornis zijn dikwijls slachtoffer van rigide stigmatisering. Zo krijgen zij - ook na afloop van hun psychiatrische behandeling - eerder moeilijk een plaats binnen de samenleving toegekend.

 

Ingewikkeld wil aantonen dat een psychische aandoening ook een bron van creativiteit en inventiviteit kan bevatten. De teaser en trailer van de documentaire vind je hier

Organisatie: deBuren, beGeesterd en Cinema Zuid.
Zin in waanzin
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op woensdag 10 oktober 2018

Cinema Zuid, Waalse Kaai 47, Antwerpen

Vertel het verder:
Koop je ticket! woensdag 10 oktober 2018 20:00 - 22:00