Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Waarom zeggen we steeds meer met emoji?

Lunchlezing door Lilian Stolk over de eerste universele beeldtaal

De Nederlandse emoji-expert en kunstenaar Lilian Stolk onderzoekt in Het Zonderwoorden-boek deze fascinerende universele beeldtaal.

Emoji zijn meer dan alleen lollige, boze of verdrietige gezichtjes. Ze hebben een serieuze impact op onze communicatie, onze cultuur en ons taalbegrip. Hoe werd deze van oorsprong Japanse uitvinding wereldwijd gemeengoed? Wie bepaalt met welke symbolen we kunnen communiceren? En gebruik jij emoji wel op de juiste manier? Een interactieve lunchlezing vol weetjes die onmisbaar zijn in ons sociale verkeer.


Tickets: €8 basisprijs | €6 reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden). Inclusief lunch! 

Boekenverkoop van Het Zonderwoorden-boek na lezing: €19,50 (enkel contant).

Meer over Lilian Stolk 

Lilian Stolk is historicus, kunstenaar en dé emoji-expert van Nederland. Ze doet zowel theoretisch als praktisch onderzoek naar emoji en is regelmatig in de media om ons gebruik van emoji van context te voorzien. Daarnaast organiseert ze events over hedendaagse beeldcultuur (The Hmm), geeft ze emojiworkshops en ontwerpt ze digitale stickers.

Over Het zonderwoorden-boek

We denken er vaak niet over na, maar er komt nauwelijks meer een appje of bericht voorbij waar ze níét in staan: emoji. Emoji-expert Lilian Stolk spreekt alle belangrijke figuren uit de emoji-wereld: van de Japanse bedenker tot de directeur van Unicode, en van computerwetenschappers tot stickerontwerpers die veel geld verdienen met zelfgemaakte emojisets. Stolk laat bijvoorbeeld zien hoe deze van oorsprong Japanse uitvinding wereldwijd gemeengoed werd, wat voor effect emoji hebben op onze emoties en waarom we (tegenwoordig) zo gefocust zijn op beeld.

Organisatie: deBuren
Lunch bij deBuren
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op vrijdag 26 oktober 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

Lunch, cultuur en kennis!

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Koop je ticket! vrijdag 26 oktober 2018 12:30 - 13:30