Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Worden we straks 130 jaar oud?

Lunchlezing met hoogleraar veroudering Andrea Maier

Is het eeuwige leven niet haalbaar, dan kunnen we maar best zo oud én gezond mogelijk worden. Of niet?

Volgens hoogleraar veroudering Andrea Maier (Vrije Universiteit Amsterdam, University of Melbourne) ligt de kaap van 130 jaar niet buiten handbereik, mits we het goed aanpakken. Hoe dan precies, en is dat maatschappelijk wel verstandig? Is gezond oud worden enkel voor een geprivilegieerde bovenklasse weggelegd? Deze topwetenschapper komt het ons uitleggen.


Tickets: €8 basisprijs | €6 reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden). Inclusief lunch!

Meer over Andrea Maier

Prof. dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Zij bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar behandelingen tegen veroudering. Daarnaast is zij directeur van het Royal Melbourne Hospital in Melbourne.

Over Eeuwig houdbaar

Veroudering is een actueel vraagstuk. Iedereen wil zo lang mogelijk gezond blijven. Maar hoe kunnen we onze levensduur verlengen zonder ziek te zijn? In Eeuwig houdbaar neemt Andrea Maier ons mee in de wereld van veroudering. Zij beschrijft de oorzaken van veroudering, de stand van de ouderengeneeskunde en wijst ons de weg in de wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. En ze maakt haarfijn duidelijk wat we zélf moeten doen om de statistiek te ontstijgen en straks 120 jaar te worden, of nog veel en veel ouder.

Organisatie: deBuren.
Lunch bij deBuren
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op vrijdag 5 oktober 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

Lunch, cultuur en kennis!

Bekijk het thema
Vertel het verder:
GEANNULEERD! vrijdag 5 oktober 2018 12:30 - 13:30