Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Pas de deux | Lieke Marsman en Jan De Deken

Een intiem gesprek over literatuur, motieven en gelijkenissen ondanks de verschillen.
Foto Jan De Deken © Marianne Hommersom | Foto Lieke Marsman © Jelmer de Haas

Maak je op voor een literaire pas de deux, een intiem gesprek over literatuur, motieven en gelijkenissen ondanks de verschillen.

deBuren nodigt schrijvers Lieke Marsman en Jan De Deken  (oud-schrijfresident) uit voor een literaire blind date. In Het tegenovergestelde van een mens verbindt dichter en schrijver Lieke Marsman ecologie met identiteit, terwijl Jan De Deken voor zijn debuut Melk, honing, kerosine de wereld is rondgereisd met de vraag ‘Wat is geluk?’ in zijn binnenzak. Maak je op voor een literaire pas de deux, een intiem gesprek over literatuur, motieven en gelijkenissen ondanks de verschillen. Literair journalist Roderik Six modereert.


Tickets: Tickets: €8 basisprijs | €6 reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden). Inclusief broodje.

Over hun romans

Het tegenovergestelde van een mens

Waar het op neerkomt is dat de mensheid als geheel ook eenzaam is. We kunnen er niet tegen dat er niemand iets terugzegt, dat we nog altijd geen dieren hebben horen praten – ja, misschien zo nu en dan in de vorm van het schrille gegil dat onze slachthuizen vult, maar niet met woorden, niet met een oplossing voor de dingen waar we al tijden mee zitten. Zelfs de hemel is leeg. En dus zetten we ons af door al die zwijgende natuur om ons heen te vernietigen, als een wanhopige geliefde die maar niet wordt terug ge-sms't en het in het café op een zuipen zet.

Melk, honing, kerosine

Wat maakt ons gelukkig, of juist ongelukkig? Zoekt de hele wereld naar geluk, of is het een westerse karaktertrek? Jan De Deken reisde naar elf uithoeken op zes continenten om het uit te zoeken. Onderweg vroeg de auteur aan honderden mensen wat hen gelukkig maakt. Is het leven een feest of eerder een tachtig jaar lange poging tot zelfacceptatie? Schuilt ons welbevinden in tevredenheid, of juist in een pertinente weigering om genoegen te nemen met de status quo? En hoe komt het dat de zoektocht naar geluk tegenwoordig overal is, maar dat we nooit eerder zoveel antidepressiva slikten? Naarmate zijn reis vordert, is de auteur er steeds minder van overtuigd dat geluk grote waarheden verdraagt.

Meer in de reeks Literaire Lunch

 

We verwelkomen je graag op onze andere literaire lunches op VR 19.10 en VR 30.11. Houd onze website in het oog voor de laatste updates of schrijf je in voor onze literaire nieuwsbrief via www.deburen.eu/info.

Organisatie: deBuren.
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op vrijdag 21 september 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

Lunch, cultuur en kennis!

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Koop je ticket! vrijdag 21 september 2018 12:30 - 13:30