Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Try-out Europese festivaltour CELA

De grootste literaire beloften van Europa komen naar Arnhem!

Op donderdagavond 10 mei staat opkomend Europees talent met een exclusieve try-out in Theater aan de Rijn in Arnhem. Schrijvers en literair vertalers uit Italië, Portugal, Spanje, Roemenië, Nederland en België presenteren die avond zichzelf en hun werk voor het eerst aan publiek. Na de zomer zullen zij met deze podiumproductie langs de Europese literatuurfestivals touren.

 

Uit ieder land nemen de schrijvers en literair vertalers hun favoriete ingrediënten mee naar Arnhem om live op het podium een maaltijd te maken. Tijdens het koken vertellen ze over hun werk, over vertalen en over het overbruggen van de afstand tussen Europese makers en het publiek. Het gesprek wordt afgewisseld met voordrachten uit hun werk en vertalingen. De schrijvers en literair vertalers maken deel uit van het Europese talentontwikkeltraject Connecting Emerging Literary Artists (CELA).

 

Namens België nemen Carmien Michels, Maud Vanhauwaert en Rebekka de Wit deel. Lotte Lentes, Joost Oomen en Simone Atangana Bekone vertegenwoordigen Nederland.

 

Reserveer je gratis plek via nevenstaande link.

 

Over CELA

Connecting Emerging Literary Artists (CELA) is een project van De Nieuwe Oost | Wintertuin in samenwerking met Booktailors, Escuela de Escritores, Cinepub, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Passa Porta en Pisa Book Festival. CELA brengt beginnende schrijvers, vertalers, redacteuren en literair professionals samen, verbindt literair talent met het Europese publiek en geeft hen de tijd, ruimte en middelen om vaardigheden, tools en een netwerk te ontwikkelen.

CELA wordt mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe Programma van de Europese Unie en door het Nederlands Letterenfonds. Kijk voor meer informatie over CELA op www.cela-europe.com.

Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 10 mei 2018

Theater a/d Rijn, Rijnstraat 42, Arnhem

Vertel het verder:
Hier gratis reserveren! donderdag 10 mei 2018 20:00 - 22:00