Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Literaire nocturne Fernand Léger

Een rondleiding door de tentoonstelling met vijf auteurs en hun teksten
Le Transport des Forces (1938)

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Fernand Léger. Schoonheid alom’ nodigden Vlaams-Nederlands huis deBuren en BOZAR vijf auteurs uit om in gesprek te gaan met de werken van de kunstenaar. Geneviève Damas, Hazim Kamaledin, Marc Reugebrink, Niña Weijers en Isabelle Wéry gingen op zoek naar verhaal achter hun favoriete werk van Léger. Het literaire resultaat is te lezen in ‘Proza voor Fernand Léger’ dat opgenomen is in de bezoekersgids van de tentoonstelling.

 

Tijdens de nocturne op dinsdag 29 mei leiden de vijf auteurs bezoekers rond langs hun favoriete werk van de tentoonstelling en stellen ze hun teksten voor.

 

Deze literaire nocturne is een coproductie van Vlaams-Nederlands huis deBuren en BOZAR.

(c) Koen Broos

Hazim Kamaledin

Hazim Kamaledin (°1954, Babylon) ontvluchtte eind jaren zeventig Irak. Na vele omzwervingen belandde hij in België en werd hij artistiek leider van twee theatergezelschappen. Zijn succesroman Schoonheid raast in mij tot ik sterf (2017) werd genomineerd voor de Arab Booker Prize.

(c) Francesca Mantovani

Geneviève Damas

Geneviève Damas (°1970, Brussel) is een Belgische actrice, regisseuse en schrijfster. Met haar roman Si tu passes la rivière won ze vijf literaire prijzen. Haar jongste roman Patricia verscheen in 2017 bij Gallimard.

(c) Michiel Hendryckx

Marc Reugebrink

Marc Reugebrink (°1960, Goor) is schrijver, dichter en essayist. Hij werd geboren in Nederland, maar woont en werkt al jaren in Gent. Zijn derde roman, Het grote Uitstel, won in 2008 De Gouden Uil. Reugebrink blogt op reugebrink.skynetblogs.be.

(c) Merlijn Doomernik

Niña Weijers

Niña Weijers (°1987, Nijmegen) studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman De consequenties (2014) won de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil en de Opzij Literatuurprijs, en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

(c) Thomas Gunzig

Isabelle Wéry

Isabelle Wéry (Luik) is een Belgische schrijver, actrice en theatermaakster. In 2008 won ze de Prix de la Critique de Théâtre Belge voor haar theaterstuk La tranche de Jean-Daniel Magnin. Haar roman Marilyn Désossée (2013) werd bekroond met de Europese literatuurprijs.

Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op dinsdag 29 mei 2018

Bozar, Ravensteinstraat 23, Brussel

Vertel het verder:
Tickets: bozar.be. €8 | €6 dinsdag 29 mei 2018 20:00 - 21:30