Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Radeloos geluk

Een literaire lunch met Jan Vanriet
Jan Vanriet (c) Hans Vercauter

Naar aanleiding van de publicatie van zijn caleidoscopisch zelfportret Radeloos geluk, nodigt deBuren kunstenaar en schrijver Jan Vanriet uit voor een literaire middag. De Morgen prees Jan Vanriet 'als een begaafd memorialist, die met gepaste afstand naar zijn leven en dat van zijn tijdgenoten loert'. Jozefien Van Beek (journaliste en gewezen Parijsresidente) gaat met hem in gesprek over zijn werk en zijn vriendschappen, waaronder zijn bijzondere band met Hugo Claus. 

 

Nadat Hugo Claus op woensdag 12 februari 2003 in Leuven tijdens een publieksavond verward van het podium stapte, verbleef hij enkele weken in het ziekenhuis. Jan Vanriet gaf hem een boekje en een pen. Claus vulde het boekje met 109 wonderbaarlijke tekeningen, maar voegde er geen tekst aan toe. 

Doorheen het gesprek brengen Yelena Schmitz, Elianne van Elderen en Sander Hobin elk een literaire beschouwing bij een van deze tekeningen. Het boekje maakt deel uit van de tentoonstelling Hugo Claus, con amore, die nog tot 27 mei loopt in BOZAR.

 

Deze opdracht kregen deze drie jonge makers niet willekeurig, maar kadert mee in het ontwikkelingstraject Talent op Tilt, waarvan deBuren partner is. 

 

Ticketprijzen (inclusief broodje):

  • €8,- Basisprijs voorverkoop
  • €6,- Reductie voorverkoop (-26/65+/ werkzoekenden)
  • €10,- Basisprijs aan de deur
  • €8,- Reductie aan de deur (-26/65+/ werkzoekenden) 
Een organisatie van deBuren in samenwerking met Tilt
Hugo Claus
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op vrijdag 30 maart 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! vrijdag 30 maart 2018 12:30 - 13:30