Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Hassan Blasim

In gesprek met Annelies Verbeke
© Katja Bohm

Hoe voelt het om een burger te zijn in Irak, of vluchteling in Europa?

De verhalen van de Fins-Irakese schrijver-filmmaker Hassan Blasim laten een choquerende en betoverende wereld zien. Rauwe werkelijkheid en absurdistische droomwereld gaan hand in hand.

 

In zijn werk zijn echo’s te horen van Franz Kafka, Jorge Luis Borges en Roberto Bolaño. The Guardian beschrijft hem als ‘misschien wel de belangrijkste levende schrijver van Arabische fictie’.

 

Zijn werk werd in 20 talen vertaald en won tal van prijzen, waaronder als eerste Arabische schrijver de Independent Foreign Fiction Prize.

 

Blasim praat met Annelies Verbeke over leven en werk en leest voor uit zijn recent in het Nederlands vertaalde verhalenbundel Lijkententoonstelling.

 

In het kader van citybooks Leeuwarden verbleef Blasim dit najaar in de Culturele Hoofdstad 2018 om inspiratie op te doen voor een verhaal. Hij trad op tijdens Explore the North en verkende de Friese hoofdstad intens. Benieuwd naar zijn bevindingen? Hou de website van citybooks, www.citybooks.eu, in de gaten.

Organisatie: deBuren, Bozar, citybooks, Uitgeverij Jurgen Maas, Universitaire en culturele leerstoel Mahmoud Darwish, Fins Cultureel Instituut
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 14 februari 2018

Bozar, Ravensteinstraat 23, Brussel

Vertel het verder:
Tickets: €6/€4 op bozar.be woensdag 14 februari 2018 20:00 - 22:00