Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Moeten we bang zijn voor kunstmatige intelligentie?

Lezing door Alix Rübsaam & gesprek met Fredo De Smet

Volgens Elon Musk en Stephen Hawking wordt de mens binnenkort overtroefd door kunstmatige intelligentie. Dit roept vragen op over wat ons menselijk maakt, en waar de grens ligt tussen de mens en zijn gereedschap. Wat betekent het voor ons als technologie straks typisch menselijke activiteiten als werk en onderwijs overneemt?

Lezing door Alix Rübsaam, onderzoeker post-humanisme en filosofie van technologie aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend een kritisch interview met Fredo De Smet, medeoprichter van Gent M. 

 

Tickets | Voorverkoop: €5/€3 met reductie (-26/65+/werkzoekenden) | Aan de deur: €7 of €5 met reductie.

Alix Rübsaam

Alix Rübsaam is onderzoeker op het gebied van het post-humanisme en de filosofie van technologie. Ze is PhD-kandidaat aan de Universiteit van Amsterdam (Amsterdam School for Cultural Analysis). Haar onderzoek focust op het snijvlak van mens en technologie, met name waar de technologie het functioneren van de mens aanvult en verbetert. We kunnen hedendaagse technologie plaatsen in een lange lijn van gereedschappen waarmee we het menselijk kunnen en handelen vergroten. Tot nu toe werden deze gereedschappen slechts als verlengstuk gezien, maar de huidige technologie grijpt steeds verder in in ons handelen en kan ons denken zelfs gedeeltelijk overnemen. Wat betekent het dan nog om mens te zijn? In deze context onderzoekt Alix onder andere de sociale en culturele impact van AI.

Fredo De Smet

Fredo De Smet is verhalenverteller, deeltjesversneller en vragensteller. Hij verbindt dingen en past dit toe op werkvelden zoals storytelling, digitale transformatie, media en beleving. Hij is medeoprichter van Gent M (adviesbureau op het gebied van de impact van technologie op ons leven) en was recent curator van de succesvolle tentoonstelling 'Hello Robot' in Design Museum Gent. Meer info: www.fredodesmet.com

Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op dinsdag 8 mei 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! dinsdag 8 mei 2018 19:30 - 21:00