Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

IM | Lenny Kuhr

deBuren aan zee
© Milan Goldbach


In deze aflevering ontvangt Anna Luyten de Nederlandse zangeres Lenny Kuhr. Ze werd al op negentienjarige leeftijd beroemd toen ze in 1969 met drie anderen het Eurovisie Songfestival won. Kuhr viel op door haar Joan Baez-achtige stem en haar felrode jurk. Haar lied, De Troubadour, met een tekst van David Hartsema, werd een hit. Naar aanleiding van de WK-finale van Nederland in 1974 herschreef ze het lied als De Generaal, een ode aan bondscoach Rinus Michels.

 

Muziek
Tijdens haar IM geeft Lenny Kuhr een miniconcert, ze wordt op basgitaar begeleid door Mischa Kool.

Vlak na het Songfestival vroeg Georges Brassens aan Lenny Kuhr om als ‘vedette Anglaise' met hem op tournee te gaan. Op de rest van haar platen zingt ze in het Nederlands. Kuhr is altijd folkmuziek blijven maken, maar haar 30 albums zijn muzikaal zeer veelzijdig. De instrumentatie van haar hit Visite uit 1980 lijkt bijvoorbeeld op die van een schlager. Ze heeft een album gemaakt met Fado's, een album met liederen van Schubert (in vertaling van Herman Pieter de Boer), en ze nam met Ali B een rapnummer op. Voor het televisieprogramma 'Ali B op volle toeren' schreef ze een liedje voor de rapper Keizer:

Deze zomer treedt Lenny Kuhr nog op tijdens de Gentse Feesten (20 juli) en in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne (22 juli).

Hein Stufkens
De laudatio wordt uitgesproken door haar goede vriend filosoof, schrijver en zenmeester Hein Stufkens. Hij schreef tevens het voorwoord voor haar recent verschenen boek met spirituele teksten, Gekust Door De Eeuwigheid.

 

Organisatie deBuren en Vrijstaat O.


 

Video's

Foto's

Dit evenement vond plaats op zondag 29 mei 2016

Vrijstaat O., Zeedijk 10, 8400 Oostende

Vertel het verder: