Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Zet er in ieder geval een zebra bij. Welk beeld hebben wij van Afrika?

Feestelijke uitreiking Spiegelprijs 2012
© Sammy Baloji

Het Fonds Patrick De Spiegelaere [ƒPDS ] nodigt u en de uwen uit op de feestelijke uitreiking van de Spiegelprijs 2012 aan fotograaf Sammy Baloji op 9 mei 2012 in de Beursschouwburg in Brussel.

De jaarlijkse Spiegelprijs - genoemd naar de jonggestorven fotograaf Patrick De Spiegelaere - bekroont opvallende en vernieuwende initiatieven die bijdragen tot een realistische beeldvorming over Afrika.

Hoe kijken wij naar Afrika? Wordt onze blik nog altijd vertroebeld door het koloniale verleden? Door angst of onwetendheid? Hoe hardnekkig zijn stereotypen over de immer goedlachse Afrikaan?

 De Senegalese theatermaker Younous Diallo daagt uit. Olivia Rutazibwa (MO*/UGent) gaat in debat met onder andere antropoloog Filip De Boeck (KULeuven, winnaar Spiegelprijs 2010), journaliste Evelien Groenink (Zam/nl) en Patrick N'Siala Kiese (Zuiderpershuis Antwerpen).

We laten je kennis maken met het werk van de Congolese fotograaf Sammy Baloji, winnaar van de Spiegelprijs 2012. Vanaf 8 mei kan u een tentoonstelling van Sammy Baloji's werk bezoeken in de KVS te Brussel.

Het volledige juryverslag en een biografie van Sammy Baloji vind je op de Spiegelprijs 2012 pagina.

Organisatie: deBuren, MO* en Fonds Patrick De Spiegelaere, i.s.m. de Beursschouwburg en Africalia

Vertel het verder: