Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

YoungPress.eu

Exclusieve openingslezing door Paul Lewis van The Guardian

Van 27 tot 29 oktober vindt in Antwerpen, Europese Jongerenhoofdstad in 2011, de conferentie YoungPress.eu plaats. 100 journalisten (in opleiding), 18 tot 26 jaar oud, uit 18 verschillende Europese landen, gaan tijdens de conferentie in debat met gerenommeerde sprekers zoals Paul Lewis (The Guardian), Sylvie Kauffman (Le Monde), Henk Blanken, Annabel McGoldrick, Alex Wood, Olaf Koens, Vlaams minister van Media Ingrid Lieten, en vele anderen.

De mediasector is voortdurend in beweging. Terwijl de 'mainstream' media zich vastklampen aan hun traditionele waarden en worstelen om te overleven, staat een generatie van jonge journalisten klaar die experimenteren met nieuwe modellen. Zij willen kwaliteitsjournalistiek opnieuw 'rendabel' maken.  De hoofdthema's tijdens de conferentie zijn: de alomtegenwoordigheid van de media, de bedreigingen voor kwaliteitsjournalistiek, de verspreiding van politieke, gekleurde informatie, en nieuwe modellen en experimenten.

Journalism and Digital Change: The Good News Story of the Future

De conferentie is een gesloten evenement, maar de exclusieve openingslezing door Paul Lewis is wel toegankelijk voor het grote publiek. Lewis is Special Projects Editor voor de Britse Kwaliteitskrant The Guardian. Hij leidt er een team dat uitsluitend bezig is met het zoeken naar nieuwe journalistieke modellen (bijvoorbeeld 'crowdsourcing'). In 2010 werd hij 'Reporter van het jaar' op de British Press Awards en won hij de Tony Bevins Award for outstanding investigative journalism. Voordien was hij werkzaam bij The Washington Post als Stern Fellow. Zijn keynote focust op journalistiek in het nieuwe digitale tijdperk en werpt een blik op de toekomst. Hoe evolueren onze media in de 21ste eeuw? Lees de ingekorte versie van zijn betoog hier.

Deze conferentie is een organisatie van de Evens Foundation en StampMedia ism AEYC2011, KBC, deBuren en Arenbergschouwburg.

Video's

Documenten

Lees hier de conferentietekst.

Bekijk hier de aankondiging en uitnodiging voor dit programma.

Vertel het verder: