Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Beste Multatuli, ... #2: Brink Scholtz

Over interculturaliteit en (post-)kolonialiteit
Brink Scholtz

In het kader van het Multatuli-jaar 2010 houdt de Zuid-Afrikaanse schrijfster Brink Scholtz de tweede Multatulilezing. In deze lezing-in-briefvorm vraagt zij advies aan Multatuli over hedendaagse problematiek rondom interculturalisme en (post-)kolonialisme. Daarna gaat zij in gesprek met Tjeerd Bijman (Metropolis).

Beste Multatuli, ...
Naar aanleiding van de honderdvijftigste verjaardag van de Max Havelaar organiseert deBuren in samenwerking met het Multatuli Genootschap het Multatuli-jaar 2010 onder de titel 'Beste Multatuli, ...'. Gedurende het gehele jaar zullen verschillende gasten de pen opnemen en de meester van het brievengenre om advies vragen over interculturaliteit en (post-)kolonialiteit. Op 10 maart 2010 is het de beurt aan Brink Scholtz om zich tot Multatuli te richten.

Brink Scholtz
Brink Scholtz studeerde drama en psychologie aan de Rhodes Universiteit in Grahamstown en werkte vervolgens drie jaar in Schotland, waar ze theater maakte met volwassenen met leermoeilijkheden. Brink werkt sinds 2006 als 'resident director' voor het theatergezelschap Ubom! in Grahamstown. In 2007 behaalde ze een Master in drama/regie. Brink is een laureaat van de Rhodes University Amnesty International Award for social change though the performing arts.

Tjeerd Bijman
Tjeerd Bijman studeerde politieke geschiedenis te Utrecht en werkt sinds 2005 bij de VPRO, onder meer als presentator Jansen & Janssen (onderzoeksjournalistiek) en redacteur vanaf het begin bij Metropolis, het alternatieve buitenlandprogramma van Nederland 3, dat met meer dan 50 correspondenten wereldwijd sinds begin 2008 op geheel eigen wijze de wereld verkent. Metropolis vergelijkt één thema wereldwijd, op zoek naar verschillen en overeenkomsten tussen culturen. Over overgewicht, nationalisme, schoonheididealen gaat het, maar de correspondenten bezoeken ook Elvisimitatoren en Jezussen van Reykjavik tot Johannesburg.Beste Multatuli
Literatuur & taal
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op woensdag 10 maart 2010

AMVC Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen

Vertel het verder: