Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Meld je aan voor de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs!

Ga jij de grens over? Doe nu een aanvraag voor de onderzoeks- of uitwisselingsbeurs voor Vlaamse en Nederlandse journalisten!

Deadline: zondag 28 februari 2021!

(Voorgestelde projecten kunnen ook nog na de zomer van 2021 plaatsvinden.)

Vlaanderen en Nederland vormen een mooi stel. We delen een taal en onze geschiedenis kent vele raakvlakken. Tegelijkertijd zijn er onmiskenbare culturele verschillen, van de manier waarop we politiek bedrijven tot aan onze dagelijkse eetgewoonten.

Deze contrasten binnen de overeenkomsten maken de Lage Landen tot een boeiend journalistiek werkterrein. De Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs is ingesteld om dit terrein te verkennen.

Samen stellen de Vlaamse en de Nederlandse overheid jaarlijks 22.000 euro ter beschikking voor diepgravende journalistieke producties én voor uitwisselingsprojecten. Een onafhankelijke vakjury selecteert.

Meld je voor zondag 28 februari 2021 aan voor één van onderstaande twee beurzen:

Uitwisselingsbeurs

Met deze beurs kun je een paar maanden werken bij een Nederlandse of Vlaamse redactie en zo leren van een andere werk- en leefcultuur.

Meer info & aanvraagformulier

Onderzoeksbeurs

Journalisten met enige jaren werkervaring kunnen de onderzoeksbeurs aanvragen voor diepgravende journalistieke producties.

Meer info & aanvraagformulier