Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Prijsvraag: win de nieuwe Kluger Hans!

Voor citybooks Sheffield schreef Ágnes Lehóczky 'Stadsparasiet'.
Door deBuren op 4 okt 2011
Oproep
Literatuur & taal
citybooks

Een integrale voorpublicatie van deze serie gedichten, vertaald door Hans Kloos, is nu exclusief te lezen in de nieuwe editie van Kluger Hans en komt in 2012 op www.city-books.eu.

'Stadsparasiet' is een uitnodiging aan de lezer om Sheffield te bezoeken ‘verdwaald door de instructies van een kakafonische kaart / met clandestiene, over elkaar geschreven richtingaanwijzingen.’ De originele Engelse versie 'Parasite of Town' en de Franse vertaling 'Parasite de Ville' kunt u nu al ontdekken. Mocht u op 14 oktober in Sheffield zijn dan kunt u dit citybook aldaar live beluisteren.

deBuren geeft 5 exemplaren van de nieuwste Kluger Hans cadeau. Om kans te maken stuurt u een mail naar info[at]deburen.eu met het antwoord op de volgende vraag. De winnaars krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Deadline: 20 oktober om 9u.

Naast Ágnes Lehóczky schrijven nog vier andere auteurs een citybook over Sheffield. Welke vier auteurs zijn dit?

Ágnes Lehóczky (Hongarije) is dichter en vertaalster. Ze publiceerde twee dichtbundels in het Hongaars, Station X (2000) en Medallion (2002). Sinds 2005 schrijft Lehóczky haar prozapoëzie in het Engels. Haar eerste Engelstalige dichtbundel, Budapest to Babel, kwam uit in 2008. Ze won onder meer de Arthur Welton Poëzieprijs in 2009 en de Jane Martin Poëzieprijs van het Girton College in Cambridge in 2011.Kluger Hans
is een tijdschrift, website en podium met literatuur als inzet. Poëzie, proza, toneel, essay en alle denkbare en ondenkbare mengvormen komen aan bod. Het tijdschrift heeft daarbij aandacht voor hedendaagse en buitenlandse tendensen en laat graag jonge auteurs aan bod komen.

Vertel het verder: