Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Video: In Memoriam J. Bernlef, de dichter en de jazzpianist

Met trots presenteren wij u een uniek videoportret van een springlevende schrijver.
Door deBuren op 14 jun 2011
Video
Literatuur & taal

Afgelopen zondag was de Nederlandse auteur J. Bernlef ('Hersenschimmen') te gast in onze reeks In Memoriam (met Vrijstaat O.). Op zijn verzoek sprak Bernlef zélf zijn eigen IM uit, ging in gesprek met Anna Luyten en liet zijn alter ego de jazzpianist zijn gang gaan op de Bechstein.

IM - J. Bernlef

IM staat voor In Memoriam, de reeks van Vrijstaat O. in samenwerking met het Vlaams-Nederlands huis deBuren. Gastvrouw Anna Luyten polst bij een centrale gast hoe hij of zij herdacht wil worden tijdens een intiem, zij het publiek gesprek. Wie zijn je naasten? Wat is echt belangrijk in je leven? In november vorig jaar beet kunstpaus Jan Hoet de spits af, in januari  was het de beurt aan Dick Matena.Derde gast in deze reeks was de Nederlandse schrijver J. Bernlef. Zijn bibliografie omvat gedichten, romans, verhalen, toneelstukken en essays. Met de roman Hersenschimmen (1984) brak Bernlef door naar het grote publiek (meer dan een half miljoen verkochte exemplaren). Voor de roman Publiek geheim (1987) kreeg hij de AKO Literatuurprijs en in 1994 werd hem de P.C. Hooftprijs toegekend voor zijn poëzië. Begin dit jaar verscheen zijn meest recente roman De één zijn dood.

 

Voor deBuren schreef hij het Radioboek La promesse dat u nergens kunt lezen maar altijd en overal kunt beluisteren via www.radioboeken.eu

Vertel het verder: