Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren stelt een Brussels Stadsdichterscollectief voor

Op woensdag 11 juli werd het eerste Brusselse stadsdichterscollectief officieel voorgesteld bij deBuren. Speciaal voor deze gelegenheid schreven de vier kersverse stadsdichters (Geert van Istendael, Manza, Xavier Queipo en Laurence Veille) een brief aan de Vlamingen.
Door deBuren op 16 jun 2009
Tekst

Op woensdag 11  juli 2007, werd het eerste Brusselse stadsdichterscollectief officieel voorgesteld bij deBuren. Speciaal voor deze gelegenheid schreven de 4 kersverse stadsdichters (Geert van Istendael, Manza, Xavier Queipo en Laurence Veille) een brief aan de Vlamingen.

Op 11 juli werd het feest van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel, De Gulden Ontsporing, gevierd. deBurenneemt sinds de oprichting in 2004 elk jaar deel aan dit programma. Ook dit jaar zetten wij tijdens De Gulden Ontsporing weer poëzie op het programma. In de loop van 2007 hebben enkele schrijvers het initiatief genomen om - na bijvoorbeeld Antwerpen en Gent - ook in Brussel een stadsdichter aan te stellen. Dat resulteerde uiteindelijk in een dichterscollectief, omdat Brussel als meertalige en veelkleurige stad geen behoefte heeft aan één enkele stadsdichter maar aan een collectief dat recht doet aan de diversiteit van deze stad.

Vertel het verder: