Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Op naar het derde literaire pleidooi!

Op 7 april nemen Hans van den Bergh en Anton Korteweg het op voor J.A. Dèr Mouw terwijl Piet Piryns en Delphine Lecompte pleiten voor Herman de Coninck. Het Letterkundig Museum verzorgt een reis van Den Haag naar Antwerpen en terug. Lees hier ook de vurige betogen ten faveure van Willem Brakman en Filip De Pillecyn naar aanleiding van het Literaire Pleidooi II.
Door deBuren op 22 mrt 2011
Nieuws
Literatuur & taal

Op 7 april vindt al weer het derde deel van het Literaire Pleidooi plaats. Dit keer nemen Hans van den Bergh (publicist) en Anton Korteweg (voormalig directeur Letterkundig Museum) het op voor J.A. Dèr Mouw en pleiten Piet Piryns (Knack) en Delphine Lecompte (dichteres) voor Herman de Coninck. Wilt u vanuit Nederland mee naar Het Literaire Pleidooi? Het Letterkundig Museum verzorgt op 7 april een reis van Den Haag naar Antwerpen en terug. Kosten voor vervoer bedragen € 25. Aanmelden kan vóór 31 maart via mechteld.vandijk@letterkundigmuseum.nl. Bij minder dan 20 aanmeldingen gaat deze reis niet door.

In het tweede Literaire Pleidooi besloten rechter Philip Freriks en het publiek na vurige pleidooien dat Filip de Pillecyn een plaatsje moet krijgen in de eregalerij. De pleidooien van de aanklagers en getuigen kunt u teruglezen. Het vurige betoog van openbaar aanklager Arjan Peters ten faveure van Willem Brakman leest u hier, de getuigenverklaring van Fabian Stolk vindt u hier. Het vurige betoog van openbaar aanklager Kris Humbeeck ten faveure van Filip De Pillecyn leest u hier.

Vertel het verder: