Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Het Literaire Pleidooi 1: Annie M.G. Schmidt krijgt tentoonstelling

Het Letterenhuis (Antwerpen) was donderdag 3 februari het decor van de eerste avond in de reeks Het Literaire Pleidooi. De volksjury besloot na vurige pleidooien voor Annie M.G. Schmidt en Patricia de Martelaere dat het Letterkundig Museum in Den Haag een tentoonstelling moet wijden aan Annie M.G. Schmidt. Volgende keren: Willem Brakman & Filip De Pillecyn en J.A. Dèr Mouw en Herman de Coninck. Reserveren via deBuren.
Door deBuren op 8 feb 2011
Nieuws
Literatuur & taal

Het Letterenhuis (Antwerpen) was donderdag 3 februari het decor van de eerste avond in de reeks Het Literaire Pleidooi. De volksjury besloot na vurige pleidooien voor Annie M.G. Schmidt en Patricia de Martelaere met slechts vier stemmen verschil dat het Letterkundig Museum in Den Haag een tentoonstelling moet wijden aan Annie M.G. Schmidt.

* Het vurige betoog van openbaar aanklager Joke Linders ten faveure van Annie M.G. Schmidt leest u hier.

* Het vurige betoog van openbaar aanklager Elisabeth Leijnse ten faveure van Patricia De Martelaere leest u hier.


Lees hier alles over de reeks Het Literaire Pleidooi.

Tijdens de volgende aflevering op 3 maart nemen Arjan Peters en Fabian Stolk het op voor Willem Brakman, terwijl Kris Humbeeck en Matthijs de Ridder pleiten voor Filip De Pillecyn.

Donderdag 7 april verdedigen Hans van den Bergh en Anton Korteweg de dichter J.A. Dèr Mouw en betogen Piet Piryns en Delphine Lecompte voor Herman de Coninck.

 

Vertel het verder: