Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Fotoroman Dansaertstraat - verzamelbox

Wat New York is voor Sex & the City, dat is Brussel voor Dansaertstraat, een fotoroman van Johan Reyniers, in een vorig leven artistiek directeur van het Kaaitheater. Voor Dansaertstraat werkt hij samen met graficus-fotograaf Thierry Lewyllie en met acteurs van alle leeftijden, rangen en standen, beroeps en amateurs. Dansaertstraat verscheen in 2009-2010 als feuilleton in vijf afleveringen. De verzamelbox is te koop voor € 25 via www.kaaitheater.be/dansaertstraat
Door deBuren op 21 jan 2011
Nieuws
Literatuur & taal

Wat New York is voor Sex & the City, dat is Brussel voor Dansaertstraat, een fotoroman van Johan Reyniers, in een vorig leven artistiek directeur van het Kaaitheater. Voor Dansaertstraat werkt hij samen met graficus-fotograaf Thierry Lewyllie en met acteurs van alle leeftijden, rangen en standen, beroeps en amateurs.

Een tiental hoofdpersonages en evenveel nevenpersonages struinen een jaar lang door de stad. Ze hebben hier hun bestemming gevonden of zijn toevallige passanten. Je kan ze feuilletongewijs volgen in vijf afleveringen en evenveel seizoenen: zomer, herfst, winter, lente en opnieuw zomer, anno 2009-2010. Door het verhaal heen schemert een 'catalogus van de stad' en van het dagelijkse leven in de stad. Misschien is Brussel zelf wel het belangrijkste personage.

In Dansaertstraat worden de klassieke roman en de fotonovela gekruist met het populaire stripverhaal, met televisieseries, docusoaps en reality-tv.

Dansaertstraat verscheen in 2009-2010 als feuilleton in vijf afleveringen. De verzamelbox bevat ze alle vijf, goed voor in totaal 230 full color bladzijden.

De verzamelbox is te koop voor 25 via www.kaaitheater.be/dansaertstraat


scenario & dialogen Johan Reyniers | fotografie Thierry Lewyllie | cast Laïla Amezian, Ruth Collier, Kristien De Proost, Annie Declerck, Manu De Vriendt, Youri Dirkx, Katja Dreyer, Jennifer Elfert, Ina Geerts, Emma Gladstone, Jacoba & Raf Lewyllie, Johan Leysen, Ariane Loze, Anoek Nuyens, Kate McIntosh, Frank Pay, Lukas Pairon, Diederik Peeters, Meggy Rustamova, Hooman Sharifi, Mia Vaerman, Peter Vandenbempt, Bernard Van Eeghem, Jessa Wildemeersch, Carly Wijs | featuring Karen De Cooman, Jan Decorte & Sigrid Vinks, Karel Lewyllie, Lara Steenbeke, Myriam Van Imschoot, Elke Vanlerberghe, Ana Cristina Velasquez | productie Johan Reyniers & Thierry Lewyllie | uitvoerend producent Kaaitheater | met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Faro, Brussel Deze Week | Dansaertstraat werd van januari 2008 tot juli 2010 gefotografeerd in Amsterdam, Anderlecht, Brussel, Elsene, Laken, Oostende, Parijs, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Sint-Martens-Bodegem.

Vertel het verder: