Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

David Van Reybrouck bij deBuren

David Van Reybrouck heeft de AKO Literatuurprijs gewonnen voor 'Congo, een geschiedenis'. Van Reybrouck is een goede bekende van deBuren en trad in meerdere programma's op. Zo sprak hij op 29 oktober jongstleden zijn brief aan Multatuli uit in Museum M te Leuven. De podcast van die avond kunt u op onze site beluisteren! Maar er is meer...
Door deBuren op 17 jul 2014
Nieuws
Politiek & samenleving
Literatuur & taal

David Van Reybrouck heeft de AKO Literatuurprijs gewonnen voor Congo, een geschiedenis. Van Reybrouck is een goede bekende van deBuren en trad in meerdere programma's op. Zo sprak hij op 29 oktober jongstleden zijn brief aan Multatuli uit in Museum M te Leuven. De podcast van die avond kunt u op onze site beluisteren! Maar er is meer...

Homo Universalis

In maart 2007 was Van Reybrouck te gast in ons wetenschapsprogramma 'Homo Universalis'. De foto's en een geschreven verslag van die avond, vindt u hier.

Literatuur en Vriendschap

Op 27 februari 2009 verwelkomden we Van Reybrouck en Geert Buelens in Passa Porta om te spreken over hun vriendschap in het programma 'Literatuur en Vriendschap', onder leiding van Piet Joostens. De foto's en podcast van deze avond staan hier.

De Europese droom

Begin oktober 2009 publiceerde Van Reybrouck samen met Peter Vermeersch het essay Mag Europa leesbaar zijn? in De Standaard en op de website van deBuren, als voorschot op een avond over De Europese droom in Flagey. Hier vindt u de podcast van deze debatavond met, naast Van Reybrouck, ook Hendrik Vos, Bart Staes, Saïd El Khadraoui, Derk Jan Eppink, Peter Vermeersch en Rob Heirbaut.

Congo en Multatuli

Uiteraard sprak Van Reybrouck ook bij deBuren over Congo, eerst begin september en daarna eind oktober 2010. Hij ging in de Brakke Grond te Amsterdam in gesprek met Koen Vidal en Gert Oostindie in het kader van het festival Allez Congo! Video's en foto's staan hier. Ook in zijn brief aan Multatuli kon Congo niet ontbreken. De podcast, video's, foto's en het verslag van die avond staan hier.

Vertel het verder: