Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Multatuli-lezing Ellen Ombre bij de Wereldomroep

Afgelopen zondagavond hield de Surinaams-Nederlandse schrijfster Ellen Ombre in het Bijlmer Parktheater te Amsterdam de zesde en laatste Multatuli-lezing in briefvorm. De Wereldomroep maakte hier een item over dat u hier kunt beluisteren. Een voorpublicatie van haar brief, die in 2011 verschijnt in de bundel Beste Multatuli, ... en waarin zes brieven en het reisverslag een plaats krijgen, vindt u hier (pdf)
Door deBuren op 2 nov 2010
Nieuws
Literatuur & taal

Afgelopen zondagavond hield de Surinaams-Nederlandse schrijfster Ellen Ombre in het Bijlmer Parktheater te Amsterdam de zesde en laatste Multatuli-lezing in briefvorm en ging ze in gesprek met Tjeerd Bijman (VPRO, Buitenhof). De Wereldomroep maakte hier een item over dat u hier kunt beluisteren. De podcast van deze avond komt binnenkort online bij deBuren.

Een voorpublicatie van haar brief, die in 2011 verschijnt in de bundel Beste Multatuli, ... en waarin zes brieven en het reisverslag een plaats krijgen, vindt u hier (pdf).

Zondagmiddag 12 december sluit deBuren in het Vlaams Cultureel Kwartier te Nijmegen het Multatuli-jaar af, met een speciale aflevering van 'Belezen & Goedgekeurd', waarin Winnie Sorgdrager, voorzitter van het Multatuli Genootschap, onder leiding van Tjeerd Bijman spreekt met schrijver Jan Siebelink (Knielen op een bed violen) over haar literaire voorkeuren... die we u hierbij alvast verklappen.

Knielen op een bed violen van Jan Siebelink
Woutertje Pieterse van Multatuli
Madame Bovary van Gustave Flaubert
Eline Vere van Louis Couperus
De Pianostemmer van Pascal Mercier
Lelystad van Joris van Casteren (stil boek)

Vertel het verder: