Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Anil Ramdas bij deBuren

De afgelopen weken is er in Nederland en Vlaanderen fel gediscussieerd over Anil Ramdas' column Het Culturele Drama en het vervolg daarop: White Trash is een mentaliteit. Ook zijn nieuwste column, Wie redt de Tovenaarsleerling?, heeft inmiddels de nodige reacties losgemaakt. Maar er is meer!
Door deBuren op 2 feb 2011
Nieuws
Politiek & samenleving

De afgelopen weken is er in Nederland en Vlaanderen fel gediscussieerd over Anil Ramdas' column Het Culturele Drama en het vervolg daarop: White Trash is een mentaliteit. Ook zijn nieuwste column, Wie redt de Tovenaarsleerling?, heeft inmiddels de nodige reacties losgemaakt.

Op vraag van deBuren reflecteert Ramdas sinds augustus 2009 maandelijks op diversiteit, politiek en media op http://www.deburen.eu/nl/nieuws-opinie. Sindsdien heeft hij columns geschreven over raciale profilering, de kosten en baten van Geert Wilders en de fatale cultuurpolitiek van de PVV. Als alternatief voor Wilders stak hij Job Cohen in een goed gedocumenteerd vierdelig essay hoog de lucht in (1, 2, 3 en 4).

Maar ook frivoler onderwerpen passeerden de revue. Zo schreef hij over het gezellige van cultuur, Stevens Spielbergs speelfilm The Terminal en wijdde hij een driedelig essay (1, 2, 3) aan zuiverheid, etniciteit en liefde, naar aanleiding van André Hazes' popsong 'Een beetje verliefd'.

Met de huidige kabinetsformatie springt zijn column over diversiteit in topfuncties extra in het oog: We hebben al een kleurling. Bent u ook benieuwd hoe Ramdas zal reageren op de kabinetsformatie? Vanaf de eerste week van november staat zijn volgende column online!Anil Ramdas presenteert in het najaar van 2010 het VPRO-programma ZOZ (zie ook: www.uitzendinggemist.nl). Eerder presenteerde hij voor dezelfde omroep het mediakritische programma Het Blauwe Licht. Hij is correspondent voor NRC Handelsblad. Onlangs verscheen zijn boek Paramaribo, de vrolijkste stad in de jungle.

Vertel het verder: