Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Ramdas en Zwagerman clashen over Nederlandse samenleving op deburen.eu

Op de website van deBuren is een hoogoplopende polemiek ontstaan over de Nederlandse beschaving naar aanleiding van een column van Anil Ramdas.
Door deBuren op 16 sep 2010
Nieuws
Politiek & samenleving
citybooks
Anil Ramdas

Op de website van deBuren is een hoogoplopende polemiek ontstaan over de Nederlandse beschaving naar aanleiding van een column van Anil Ramdas.

Ramdas maakt na tien jaar de balans op van het 'multiculturele drama' dat Paul Scheffer in 2000 beschreef, en geeft zijn visie op wat in zijn ogen het échte culturele drama is, namelijk dat van de Nederlandse blanke onderklasse. Reden voor Joost Zwagerman om flink in de tegenaanval te gaan.

Ramdas haalt uit naar Tokkie-cultuur, Zwagerman noemt hem 'erger dan Wilders'.

Volg de polemiek hier.

Bij het Vlaams-Nederlands Huis deBuren kruisen boeiende gasten de degens om een inspirerende bijdrage te leveren aan het publieke debat, hetzij op cultureel, wetenschappelijk of politiek vlak. Naast het opzetten van lezingen, debatten en tentoonstellingen stimuleren we ook het virtuele debat via columns van diverse auteurs. Anil Ramdas is een van de freelance columnisten van deBuren. Joost Zwagerman verblijft in 2010 op uitnodiging van deBuren in Sheffield, in het kader van het nieuwe residentieproject citybooks.

Vertel het verder: